Πωλήσεις αυτοκινήτων | Αυτές είναι πιο πετυχημένες ‘’premium’’ μάρκες στην Ελλάδα

Ποιες ήταν πιο πετυχημένες ‘’ακριβές’’ μάρκες για το 2019;

Πηγή: EpixeirimatikaNea.gr 

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα για το 2019 κινήθηκαν σε εξαιρετικά επίπεδα. Ναι μεν δεν έφτασαν επίπεδα προ μνημονίων, αλλά σε γενικές γραμμές θύμισαν τέτοιες περιόδους.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που ταλανίζουν τους πωλητές αυτοκινήτων, είναι το κατά πόσο έχουν πέραση εν Ελλάδι οι ‘’ακριβές μάρκες’’ αυτοκινήτων.

Αναφερόμαστε δηλαδή σε μοντέλα που κοστίζουν από 20.000 ευρώ και πάνω και δεν απευθύνονται σε κάθε πορτοφόλι.

Μελετώντας λοιπόν τα στοιχεία των πωλήσεων για το 2019, καταλήξαμε στη σχετική κατάταξη, είτε αυτό αφορά τις μάρκες συνολικά, είτε τα μοντέλα.

Πωλήσεις – μάρκες:

Στην 1η θέση βρίσκεται η Mercedes. Ανταμείβεται ουσιαστικά για το γεγονός πως έχει πετύχει μία τρανή εξέλιξη σε ότι αφορά και το design των αυτοκινήτων της, αλλά και τις μηχανικές της καινοτομίες.

Συνολικά βρέθηκε στην 10η θέση με τις περισσότερες πωλήσεις.

Στην 2η θέση βρίσκεται η Audi. Κυρίως εξαιτίας της επιτυχίας που έχουν φέρει τα jeep που παράγει οι εταιρία. Παλαιότερα είχε πέραση και σε ότι αφορά μοντέλα όπως το Α3 και το Α5. Πλέον βρίσκεται ψηλά εξαιτίας μοντέλων όπως το Q3 και το Q5.

Συνολικά βρίσκεται στην 12η θέση.

Στην 3η θέση τερματίζει η BMW. Για τα δικά της δεδομένα, αρκετά χαμηλά. Σε μεγάλο βαθμό την έχει πλήξει ο ανταγωνισμός, όπως και το γεγονός πως σύμφωνα με τους ειδικούς εδώ και αρκετά χρόνια αρνείται πεισματικά να καινοτομήσει.

Συνολικά βρίσκεται στην 14η θέση.

Στην 4η θέση βρίσκουμε την Volvo. Παραδοσιακά δεν είναι εταιρία που είχε τρομερή πέραση στην Ελλάδα. Επίσης δεν παρήγαγε και ποσοτικά πολλά αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα έγινε δημοφιλής μετά από την επιτυχία του S40 αλλά και του V40.

Συνολικά βρίσκεται στην 18η θέση.

Πωλήσεις – μοντέλων:

Σε ότι αφορά τις premium κατασκευές, 1η τερματίζει η A-Class της Mercedes. Σίγουρα ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα των τελευταίων ετών. Κυρίως επειδή η Mercedes επέλεξε να το αλλάξει τελείως σε σχέση με το πώς ήταν, προτείνοντας κάτι τελείως διαφορετικό.

Στην 2η θέση βρίσκεται το Toyota CH-R. Η Toyota δεν αποτελεί premium μάρκα, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο συμπεριλαμβάνεται στις ακριβές της κατασκευές. Από πολλούς αντιμετωπίζεται ως ένα από τα πιο πετυχημένα SUV που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά.

Στην 3η θέση εντοπίζουμε πάλι την Mercedes, αυτή τη φορά με την περίφημη GLA. Ένα μικρό και compact SUV το οποίο είναι άκρως επιτυχημένο στην ελληνική αγορά.  

Στην 4η θέση κάνει την εμφάνιση της η Volvo με το XC40. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή SUV παγκοσμίως, καθώς συνδυάζει φινέτσα και στυλ. Στην ελληνική αγορά εδώ και αρκετά χρόνια κρίνεται ως απόλυτα πετυχημένο.

Την 5αδα κλείνει το Audi Q3. Απόλυτα λογικό καθώς η Audi έχει ρίξει πολύ ιδρώτα ώστε να πετύχει στα SUV της την απαραίτητη ισορροπία και ασφάλεια.

Οφείλουμε να καταγράψουμε πως ναι μεν οι συνολικές πωλήσεις της BMW την έφεραν 3η στη προηγούμενη μέτρηση, αλλά σε ότι αφορά την καταμέτρηση των μοντέλων ξεχωριστά, απουσιάζει αισθητά.