Όταν η υψηλή ραπτική συναντά το… αυτοκίνητο: Τα ρούχα που απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία DS Automobiles, δημιούργησε μια πρωτοποριακή και οικολογικά ευαισθητοποιημένη σειρά ενδυμάτων που απορροφά ενεργά το CO2.

Η συλλογή ενδυμάτων που απορροφά το CO2 αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας Future Craft της DS, συνδυάζοντας το γαλλικό πολυτελές savoir-faire με καινοτόμα και βιώσιμα υλικά.

Με την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, η σειρά των ρούχων υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση της μάρκας για συνδυασμό οικολογικής συνείδησης και πολυτέλειας, κάτι που βρίσκεται στον πυρήνα της ηλεκτρικής γκάμας E-Tense.

Η συλλογή βασίζεται στη συνεργασία της Γαλλικής Μάρκας με το Paris Fashion Week και παρουσιάζεται στη χρονική περίοδο του Fashion Week. Η unisex συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ανερχόμενη στο χώρο της υψηλής ραπτικής, EGON lab (η οποία εμφανίστηκε ως μέρος του SPHERE Show room στο Paris Fashion Week πέρυσι) και του ερευνητικού στούντιο σχεδιασμού με έδρα το Λονδίνο, Post Carbon Lab.

Αποτελούμενο από ένα εμπνευσμένο από το Παρίσι bomber jacket, μια καμπαρντίνα παλτό και δύο μπλουζάκια, σχεδιασμένα αποκλειστικά για τη DS Automobiles από την EGON lab, τα ενδύματα της συλλογής διαθέτουν στοιχεία επεξεργασμένα από το Post Carbon Lab με τη φωτοσυνθετική επίστρωση, η οποία απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Η φωτοσυνθετική επίστρωση που δημιουργήθηκε από το Post Carbon Lab αποτελείται από ένα στρώμα ενεργών ινών στο ύφασμα των ρούχων που απορροφά διοξείδιο του άνθρακα και εκπέμπει οξυγόνο.

Μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια των 10 εβδομάδων από τη διαδικασία βαφής και επίστρωσης, η συλλογή Capsule έχει απορροφήσει 1.452 γραμμάρια CO2, την ίδια ποσότητα που απορροφά ένα δέντρο βελανιδιάς έξι ετών σε περίοδο περίπου έξι μηνών.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr