Η Amazon υποκύπτει στις πιέσεις των Γάλλων και μεταφέρει την Black Friday

ΠΗΓΗ: unboxholics.com

Ο αμερικανικός κολοσσός λιανικών πωλήσεων Amazon, είδε τα έσοδά του να εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι πολίτες των περισσότερων χωρών όντας περιορισμένοι στα σπίτια τους, στράφηκαν στις online αγορές και αυτός είναι ένας τομέας που τα τοπικά καταστήματα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες. Για να υπάρξει κάποιου είδους ισορροπία, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας, Bruno Le Maire, κάλεσε supermarkets και online αλυσίδες να αναβάλλουν την Black Friday, καθώς στη Γαλλία καταστήματα με μη απαραίτητα αγαθά παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια του lockdown.

Έτσι, η Amazon, ακολουθώντας το παράδειγμα των Carrefour και Leclerc, θα μεταφέρει την Black Friday στη Γαλλία από τις 27-29 Νοεμβρίου στις 4 Δεκεμβρίου.

Αποφασίσαμε να καθυστερήσουμε την ημερομηνία της Black Friday αν αυτό μπορεί να βοηθήσει τα καταστήματα να ανοίξουν πριν την 1η Δεκεμβρίου.

Online καταστήματα και αλυσίδες λιανικής ομόφωνα αποφάσισαν να μεταφέρουν την Black Friday κατά μία εβδομάδα, με τον όρο να επιτραπεί στα καταστήματα να ανοίξουν μέχρι τότε.

Η ικανότητα της Amazon να συνεχίσει να πουλά κατά τη διάρκεια του lockdown έχει εξοργίσει τους Γάλλους ανταγωνιστές, οι οποίοι θεωρούν πως η εταιρία έχει φέρει ένα αμερικάνικο πρότυπο κατανάλωσης το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το παραδοσιακό πρότυπο της χώρας με τα “μαγαζιά της γειτονιάς”. Περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση για μποϋκοτάζ της Amazon, αλλά η ίδια η εταιρία δηλώνει:

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομά μας για να τους προσέξουν, αλλά η Amazon αποτελεί μόλις το 1% της λιανικής στη Γαλλία.