Πρωτιά της Lenovo στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην πρώτη θέση στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών για επιχειρήσεις όσον αφορά στην ελληνική αγορά βρέθηκε η Lenovo.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, η Lenovo είχε μερίδιο 38,05% στους φορητούς υπολογιστές για επαγγελματίες για το γ’ τρίμηνο του 2020.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Lenovo βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας υπολογιστών για το γ’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς με μερίδιο 23,6%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τριμήνου, η επιχειρησιακή μονάδα PC & Smart Devices Group κατέγραψε ρεκόρ εσόδων που έφθασαν στα 723 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 18%. Η επίδοση αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται στη λειτουργική ικανότητα της Lenovo, σε συνδυασμό με την έγκαιρη ανταπόκριση της στην πρόσφατη ανάγκη για εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία από το σπίτι, αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρεία εστιάζει στα premium και υψηλής ανάπτυξης τμήματα της αγοράς.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της IDC, o Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, κύριος Παναγιώτης Μακρυνιώτης, δήλωσε: «Στη Lenovo Ελλάδας, είμαστε περήφανοι με τα αποτελέσματα αυτά, ιδιαίτερα δεδομένης της τωρινής, τόσο αντισυμβατικής περιόδου που διανύουμε. Τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα έχουν επέλθει από τη σταθερή στρατηγική που ακολουθούμε, την πελατοκεντρική προσέγγισή μας και, φυσικά, την άριστη ομάδα συνεργατών μας. Είμαι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά και στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: cnn.gr