iOS 14: Πως σας φάνηκε η νέα αναβάθμιση στα iPhone;

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα η Apple έχει δώσει στην κυκλοφορία το νέο iOS 14, το οποίο προσθέτει Widgets, Picture-in-Picture και App Drawer στο λειτουργικό των iPhone. Με μία μεγάλη γκάμα συσκευών που υποστηρίζονται, θέλαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας με το νέο λειτουργικό, αλλά και να ακούσουμε τη γνώμη σας.

Αρχικά να πούμε ότι η δική μας συσκευή είναι το iPhone XS Max, οπότε η εμπειρία κάποιας παλαιότερης συσκευής μπορεί να μην είναι η ίδια. Στα bugs που έχουμε εντοπίσει είναι η δυσλειτουργία του Hotspot, η οποία δε λύθηκε ούτε με επαναφορά. Τα νέα Widget είναι μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς είναι όντως καλοσχεδιασμέναλειτουργικά και όμορφα, όμως είναι περιορισμένα προς το παρόν, κάτι που περιμένουμε να αλλάξει στο μέλλον όταν περισσότεροι developers δώσουν για τις εφαρμογές τους.

Το Widget του καιρού για κάποιον λόγο τραβάει αρκετή μπαταρία, οπότε δε μπορούσε να μείνει. Επίσης, αν δεν έχετε κάνει φακέλους, η προσθήκη Widget θα χαλάσει τις αρχικές σας σελίδες. Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά τα αφαίρεσα τελικά, δημιουργώντας μία αρχική στα αριστερά με τα Widgets που με ενδιαφέρουν για άμεση πρόσβαση, διατηρώντας καθαρή την αρχική μου σελίδα.

Ο App Drawer είναι μία καλοδεχούμενη προσθήκη, όχι όμως απαραίτητη. Προσωπικά δε το χρησιμοποίησα ούτε μία φορά, πέραν της αρχής που απλά τον είδα. Picture-in-Picture προς το παρόν σε YouTube γίνεται με ανεπίσημο plug-in, όμως δε δουλεύει 100% και θα πρέπει να αλλάζετε χειροκίνητα τα βίντεο. Τέλος, πολύ σημαντική προσθήκη η pop-up ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης, κάτι που απελευθερώνει όσους παίζουν games. Στη μπαταρία, πέραν της περίπτωσης με το Widget του καιρού, δεν υπάρχει κάποια διαφορά σε σχέση με το iOS 13.7, κάτι αρκετά ευχάριστο.

Περιμένουμε να ακούσουμε τις δικές σας εντυπώσεις και εμπειρίες από το νέο λειτουργικό. Γράψτε μας στα σχόλια σε ποια συσκευή το έχετε εγκαταστήσει και αν έχετε κάποιο πρόβλημα ή ποια νέα χαρακτηριστικά σας άρεσας.

ΠΗΓΗ : techblog.gr