‘’Μένουμε Σπίτι’’ | Η καμπάνια του Υπουργείου Υγείας για να ‘’κερδίσουμε’’ τον κορωνοιό

Ξεκάθαρo το μήνυμα της κυβέρνησης, το οποίο κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πηγή : TomorrowNews.gr 

Αρχές της περασμένης εβδομάδας, και η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει ‘’λουκέτο’’ σε σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια και κάθε είδους χώρους μαθησιακής συνάθροισης παιδιών.

Αποτέλεσε ένα μέτρο οποίο ζητούσαν οι ίδιοι γονείς, καθώς θεωρούσαν πως τα παιδιά τους βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο, μέσω της μαζικής συνάθροισης τους στα σχολεία.

Εκτός των άλλων, δικαίως αντιμετώπιζαν τα παιδιά ως τους μεσάζοντες εκείνους που θα μπορούσαν να φέρουν τον ιό στο σπίτι στα μεγαλύτερη μέλη δηλαδή της οικογένειας.

Παρ’ όλα αυτά, όντας τα σχολεία κλειστά, γέμισαν οι καφετέριες, με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να μην περιοριστεί, αλλά απλά να αλλάξει χώρο συνάθροισης και στέγασης.

Οι εικόνες που παρατηρήθηκαν στις μεγάλες πόλεις από χθες, δηλαδή με τις γεμάτες καφετέριες, είτε εντός, είτε εκτός κλειστού χώρου, οδήγησαν τη κυβέρνηση στο να πάρει τη δύσκολη απόφαση να κλείσει καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.

Έτσι ξεκίνησε το περίφημο σλόγκαν ‘’Μένουμε Σπίτι’’, το οποίο έως και αυτή τη στιγμή έχει μετατραπεί σε ‘’σύνθημα’’ των περισσοτέρων χρηστών στα social media.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και Έλληνες celebrities, όπως για παράδειγμα η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου και ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης.