Πωλήσεις αυτοκινήτων | Ποιο είναι το ‘’Top 5’’ του Ιανουαρίου του 2020;

Ποια αυτοκίνητα βρίσκονται στη κορυφή των πωλήσεων στις αρχές του νέου έτους;

Πηγή: EpixeirimatikaNea.gr 

Αποτελεί κοινώς αποδεκτό πως η καλή πορεία της οικονομίας, και η μετά-μνημονίων εποχή έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο τομέα πώλησης και αγοράς αυτοκινήτων.

Στην ουσία άλλαξαν οι προτεραιότητες όπως και το budget των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μία σταδιακή άνοδος στην αγορά νέων αυτοκινήτων.

Πως κινήθηκε όμως η αγορά μέσα στο πρώτο κιόλας μήνα του 2020;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας autotriti.gr η αγορά νέων αυτοκινήτων σημείωσε άνοδο 4,7% κατά τον Γενάρη του 2020.

Παίρνοντας αντιστρόφως την 5αδα με τις μάρκες που κατάφεραν να πείσουν περισσότερο τους Έλληνες καταναλωτές, ξεκινάμε με την Suzuki, η οποία για το 2019 βρέθηκε στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης. Πάντως το 2020 μπήκε δυναμικά με 590 πωλήσεις. Το μοντέλο εκείνο το οποίο έχει τη μεγαλύτερη πέραση είναι το Swift το οποίο τερμάτισε 18ο για το 2019.

Στην 4η θέση εντοπίζουμε Hyundai. Στην ίδια ακριβώς θέση τερμάτισε και το 2019. Το πρώτο μήνα του 2020 σημείωσε 770 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Δημοφιλέστερο μοντέλο της αποτελεί το i20 το οποίο πέρσι τερμάτισε στην 9η θέση.

Στην 3η θέση βρίσκεται η Volkswagen. Η γερμανική εταιρία τα πήγε εξαιρετικά στις αρχές του έτους συμπληρώνοντας 925 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Το 2019 τερμάτισε στην 3η θέση, με δημοφιλέστερο μοντέλο το Polo το οποίο τερμάτισε 4ο.

Στην 2η θέση βρίσκεται η Peugeot με 1.060 πωλήσεις, ένα εξαιρετικό νούμερο θα έλεγε κάποιος. Στην ίδια ακριβώς θέση τερμάτισε και για το 2019, με δημοφιλέστερο μοντέλο το 208 το οποίο τερμάτισε στην 6η θέση.

Σε ότι αφορά την 1η θέση, υπάρχει κάποιος που στα αλήθεια αμφιβάλει;

Η Toyota έχει καταφέρει με το σπαθί της να κερδίσει την απόλυτη και αναμφίβολη εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών τερματίζοντας χρόνια τώρα στην 1η θέση της σχετικής λίστας και μάλιστα με τρομερή διαφορά από την 2η εταιρία.

Έως τώρα έχει πουλήσει 1.485 νέα μοντέλα. Πέρσι βρέθηκε στη κορυφή με 13.494 πωλήσεις.

Συγχρόνως είχε και το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις, μια και το Yaris έπιασε κορυφή με 7.546 αγορές.

Στην 14η θέση τερμάτισε το Aygo, ενώ εξαιρετικά καλά τα πήγε και το νέο SUV που έχει κυκλοφορήσει η εταιρία, το C-HR.

Μάλιστα σύμφωνα με τους αναλυτές το C-HR πιθανότατα φέτος να τερματίσει πολύ πιο ψηλά από την περσινή θέση στην οποία βρέθηκε.