Samsung Galaxy Fold | Στροφή στο μέλλον, και ‘’αναδίπλωση’’ αποτυχίας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο ‘’τέκνο’’ της Samsung!

TechnologiaOnline.gr | 19/12/19 - 13.05

Πριν λίγο καιρό η κορεάτικη εταιρεία έκανε το πρώτο βήμα βγάζοντας το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone. Το εγχείρημα της εκείνο δε θα έλεγε κανείς πως κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, καθώς κάποιες βλάβες στην οθόνη την ανάγκασαν να ‘’μαζεψει’’ τα σχέδια της, να μελετήσει ξανά, και τελικά να βγάλει στην αγορά το Galaxy Fold έτοιμο προς χρήση. 

Πριν πούμε το οτιδήποτε, να αναφέρουμε πως η συσκευή κοστίζει 2.199 ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε. Ενδεχομένως και λογικό καθώς δεν αποτελεί ένα απλό smartphone. Ούτε φυσικά μία απλή συσκευή. Και μόνο το γεγονός πως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά, καθιστά το Galaxy Fold ξεχωριστό και μοναδικό στο είδος του. 

Θα περάσουμε σε λεπτομέρειες, απλά γνωρίζουμε πως ήδη οι περισσότεροι θα αναρωτιέστε για τι συμβαίνει με τη συσκευή, πόσο ασφαλές είναι το άνοιξε-κλείσε, και κατά πόσο πιθανό είναι να προκληθεί κάποια βλάβη. 

Επισήμως η Samsung ξεκαθαρίζει πως η συσκευή ‘’αντέχει’’ σε 200.000 ανοίγματα της οθόνης. Τι σημαίνει αυτό; Πως για να δημιουργηθεί βλάβη στην οθόνη της συσκευής, θα πρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε την οθόνη για πάνω από 270 φορές την ημέρες. Πράγμα σχετικά αδύνατον και αχρείαστο συγχρόνως. 

Σε επίπεδο επιδόσεων η συσκευή είναι ναυαρχίδα. Όπως ενδεχομένως ήδη να γνωρίζετε, διαθέτει δύο οθόνες: μία όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό, δηλαδή στην αρχική του μορφή, η οποία είναι μεγέθους 4,6 ιντσών, τεχνολογίας Super Amoled και διαστάσεων 1680 χ 720, και φυσικά άλλη μία οθόνη, την βασική δηλαδή, όταν η συσκευή ανοίγει τελείως. Εκεί βρίσκουμε μία οθόνη μεγέθους 7.3 ιντσών, τεχνολογίας Dynamic Amoled, με διαστάσεις 2152 χ 1536. 

Όπως εύλογα αντιλαμβάνεστε, δε θα σας λείψει κάτι σε ότι αφορά την εικόνα. Τώρα φυσικά ξεκινούν ορισμένα ζητήματα, τα οποία βέβαια αφορούν το γούστο του κάθε χρήστη, ή τον… ψυχαναγκασμό του. Στην εξωτερική οθόνη, την μικρή δηλαδή, θα διακρίνει κάποιος μεγάλα περιθώρια γύρω από τον οθόνη. Πριν μερικά χρόνια δεν θα ήταν πρόβλημα, αλλά το 2019 που όλες οι συσκευές εμφανισιακά είναι ‘’όλο οθόνη’’ ίσως να σας φανεί κάπως περίεργο. Βέβαια, η Samsung απαντά εύλογα πως η συγκεκριμένη οθόνη είναι καθαρά ‘’βοηθητική’’ και πως η βασική και κανονική οθόνη της συσκευής βρίσκεται στο εσωτερικό. 

Πηγαίνοντας εκεί, σαφώς και έχουμε μία πανέμορφη οθόνη γεμάτη χρώμα. Η Samsung έχει τοποθετήσει εκεί την οθόνη που διαθέτει σε επίπεδο χαρακτηριστικών το Note 10+. Υπάρχει όμως ένα ‘’αλλά’’. H Samsung δε μπόρεσε να αποφύγει το περίφημο ‘’δίπλωμα’’ στη μέση ακριβώς της οθόνης. Έτσι, σε μία γωνία θέασης, ή σε έντονο φωτισμό, στο κέντρο ακριβώς της οθόνης διακρίνεται εύκολα θα έλεγε κάποιος ένα ‘’δίπλωμα’’ το οποίο φυσικά δικαιολογείται από το τρόπο με τον οποίο ανοίγει και κλείνει η συσκευή. Προσοχή, δεν αποτελεί ‘’βλάβη’’ της συσκευής. Αλλά αποτελεί μέρος των χαρακτηριστικών της. 

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής:

  • Κάμερα στην εξωτερική πλευρά: 10MP selfie κάμερα
  • Διπλή κάμερα στην πρόσοψη : 10MP selfie κάμερα και 8MP κανονική κάμερα
  • Τριπλή κάμερα στην πίσω όψη : 16  + 12 + 12 MP
  • 12GB RAM και 8πύρηνος επεξεργαστής με ταχύτητα 2.84 GHz
  • Μπαταρία 4380mAh