Galaxy Z Flip | Η Samsung ‘’απασφάλισε’’ και πήγε στο επόμενο επίπεδο.

Το Galaxy Z Flip ήρθε και είναι έτοιμο να προκαλέσει ‘’πανικό’’.

TechnologiaOnline.gr | 13/02/20 - 12.51

Πριν από αρκετούς μήνες κάναμε το review για το Galaxy Fold, καταγράφοντας πως αποτελεί μία άκρως εντυπωσιακή συσκευή, τρομερά καινοτόμα, αλλά με ορισμένα αρνητικά στοιχεία τα οποία ίσως ‘’χάλαγαν’’ την γενική εντύπωση αναφορικά με την συσκευή.

Προ ολίγων ημερών, η Samsung στο πρώτο Unpacked event της χρονιάς, παρουσίασε το Samsung S20. Μαζί με την ναυαρχίδα της, αποφάσισε να παρουσιάσει και το νέο Samsung Galaxy Z Flip.

Πρόκειται για το πρώτο smartphone στο κόσμο το οποίο ‘’φορά’’ αναδιπλούμενη οθόνη κατασκευασμένη από γυαλί, το οποίο η Samsung το ονόμασε ‘’Ultra Thin Glass’’.

Όπως η ίδια η Samsung τονίζει, οι διαφορές με το Fold, είναι αρκετές. Σε πρώτο βαθμό το Z Flip μπορεί να μείνει σταθερό σε οποιαδήποτε γωνία ο χρήστης επιθυμεί, προσφέροντας άπειρες δυνατότητες για βίντεο κλήσεις και χρήσεις της κάμερας.

Πάμε να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Η βασική και κεντρικό οθόνη είναι πραγματικά απίστευτη. Διαθέτει μέγεθος 6,7 ιντσών ενώ είναι τεχνολογία Dynamic Amoled Infinity- O. Πρόκειται επομένως για την εντυπωσιακή κάμερα που έχει προσθέσει η Samsung στις κορυφαίες της συσκευές. Η ανάλυση της συσκευής είναι εξ’ ίσου εντυπωσιακή καθώς φτάνει τα 2600 χ 1080 pixels.

Φυσικά διαθέτει και μία δεύτερη εξωτερική οθόνη η οποία έχει μέγεθος 1,06 ίντσες. Είναι τεχνολογίας Super Amoled και διαθέτει μέγεθος 300 χ 116 pixels.

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Z Flip φορά 8πύρηνο επεξεργαστή τεχνολογίας Qualcomm Snapdragon, ενώ η RAM του είναι πραγματική ‘’βόβμα’’ καθώς φτάνει τα 8GB.

Διαθέτει διπλή βασική κάμερα ύψους 12 MP, ενώ η selfie κάμερα του είναι ύψους 10MP.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το κόστος της συσκευής. Το Z Flip αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με τιμής ύψους σχεδόν 1.600 ευρώ.

Σίγουρα αντιμετωπίζεται ως ένα ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό, αν σκεφτεί κάποιος πως μιλάμε για ένα smartphone.

Από την άλλη όμως μοιάζει ως ένα βαθμό και φυσιολογικό το γεγονός πως η Samsung επέλεξε να κοστολογήσει τόσο ακριβά μία τέτοια συσκευή, από την στιγμή που πάνω της φορά τόσο καινοτόμα στοιχεία.

Άλλωστε όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν αποτελεί ένα smartphone απλό που απευθύνεται στον οποιονδήποτε, αλλά σε όσους και όσες έχουν πραγματικά ανάγκη μία τέτοια συσκευή ως μέρος της δουλειάς τους και της καθημερινότητας τους.