Τέλος η υποστήριξη στα Windows 7, αναβαθμιστείτε!

Η Microsoft είχει υποσχέθηκε 10 χρόνια υποστήριξης με αναβαθμίσεις για τα Windows 7 όταν αυτά πρωτο-κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2009, όπως και έκανε! Όμως από τις 14 Ιανουαρίου 2020 η υποστήριξη της Microsoft για τα Windows 7 έχει ολοκληρωθεί και επίσημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Netmarketshare, εκατομμύρια υπολογιστές εξακολουθούν να τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Windows 7 με αποτέλεσμα αυτό το 26% συνολικά όλων των υπολογιστών να είναι σήμερα ευάλωτοι σε ιούς και θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε Windows 10 για να διορθώσουν όλα αυτά τα θέματα.

Θα σταματήσει να λειτουργεί ο υπολογιστής μου με Windows 7;

Ο υπολογιστής σας με Windows 7 θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικότατα, αλλά η Microsoft δεν θα παρέχει ενημερώσεις ή διορθώσεις ασφαλείας και τεχνική υποστήριξη για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν, αφήνοντας στον υπολογιστή σας εκτεθειμένο σε κίνδυνο από ιούς και κακόβουλο λογισμικό που ενδέχεται να κυκλοφορήσουν για να εκμεταλλευτούν κενά ασφάλειας που ίσως ανακαλυφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μπορώ να αγοράσω επιπλέον υποστήριξη για τα Windows 7;

Επιχειρήσεις και φοιτιτικές εκδόσεις των Windows 7 θα μπορούν να πληρώσουν για μελλοντικές ενημερώσεις ασφάλειας, αλλά αυτό ίσως να μην είναι καλύτερη επιλογή από το να αναβαθμίσετε σήμερα σε Windows 10 που θα λαμβάνουν δωρεάν τις ενημερώσεις ασφάλειας.

Πηγή: techblog.gr