“Covid-19 Safer Internet day” by Pylones Η Παγκόσμια Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου, αποκτά φέτος ακόμη μεγαλύτερη σημασία

Pylones Hellas συμμετέχει στην προσπάθεια  για ένα πιο ασφαλές περιβάλλον διαδικτύου υποστηρίζοντας την Παγκόσμια  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία γιορτάζεται φέτος την 9η Φεβρουαρίου. 

Η Safer Internet Day διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών  Κέντρων ενημέρωσης "Insafe", στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Φέτος, οι συμβολισμοί είναι ακόμη περισσότεροι και η εν λόγω μέρα δείχνει να είναι ακόμη πιο σημαντική, αφού πλέον η καθημερινότητά μας έχει συνδεθεί με  την on line δραστηριότητα και την ψηφιακή ασφάλεια. Η πανδημία του COVID-19,  έχει εξωθήσει την παγκόσμια κοινότητα σε έναν συναγερμό τόσο από πλευράς  φυσικής ασφάλειας που είναι ζωτικής σημασίας για την σωματική μας υγεία, όσο  και από πλευράς της ψηφιακής ασφάλειας. 

Η γνώση είναι ο καλύτερος σύμβουλος προστασίας! 

Η άγνοια, είτε πρόκειται για την ασφάλεια της υγείας μας, είτε πρόκειται για την  ασφάλεια των δεδομένων μας, είναι ο πιο σοβαρός κίνδυνος! Αν δε γνωρίζουμε  τους κινδύνους, δεν είμαστε σε θέση να τους αντιμετωπίσουμε. Σύμφωνα με  έρευνα που πραγματοποίησε η Pylones Hellas, έδειξε ότι το 48% των  ερωτηθέντων, έχουν αντιμετωπίσει ένα είδος απειλής στον κυβερνοχώρο!  Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η  μεγαλύτερη απειλή, είναι η άγνοια επί του θέματος. Είτε πρόκειται για έναν μαθητή ή έναν νέο που ασχολείται με το διαδίκτυο, είτε έναν εργαζόμενο σε εξ’  αποστάσεως εργασία, είτε ακόμη μια επιχείρηση – οργανισμό που ειδικά αυτήν  την περίοδο εφαρμόζει απομακρυσμένη εργασία η ψηφιακή ασφάλεια των  δεδομένων αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας.  

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι ψηφιακές  απειλές, είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας από το σχολείο, το σπίτι, το χώρο  εργασίας, με γνώμονα τους κινδύνους, τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της. Η διαδικασία που είναι γνωστή ως cyber security awareness ξεκινά με τη συνεχή 

γνώση, ενημέρωση και εκπαίδευση των χρηστών αλλά και την επίγνωση της  σοβαρότητας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από τους ίδιους τους χρήστες. 

Η Pylones Hellas έχει ενεργό ρόλο στη προσπάθεια αυτή με ουσιαστικές κινήσεις  που επιδιώκουν την εκμάθηση και την προστασία, όπως είναι η υποστήριξη της  ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και κοινοτήτων πληροφορικής σε θέματα ψηφιακής  ασφάλειας. Η Pylones υποστηρίζει την εθνική ομάδα νέων ταλέντων που  συμμετέχουν στον επίσημο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας - 

European Cybersecurity Challenge που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό  Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA). Επίσης παρέχει  στήριξη και στη κοινότητα ICS2 Hellenic chapter μέσα από την χορηγία που  προσφέρει, αλλά κυρίως μέσα από την συνεχή προτροπή της προς τους νέους  αλλά και τους ήδη ενεργούς απασχολούμενους στο χώρο της τεχνολογίας, να  συμμετέχουν στα security talks που διοργανώνονται με σκοπό την ασφάλεια του  διαδικτύου.  

Για την Pylones Hellas, η ψηφιακή ασφάλεια αποτελεί μία πρόκληση, και συμμετάσχει αποφασιστικά για να διαδραματίσει τον δικό της καθοριστικό ρόλο,  στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου διαδικτύου. Ως πάροχος προηγμένων λύσεων πληροφορικής με μεγάλη εξειδίκευση στον τομέα της  ψηφιακής ασφάλειας, παρέχει ψηφιακές λύσεις που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις  να βελτιώσουν και να διασφαλίσουν θεαματικά την επαφή και την αλληλεπίδρασή  τους, τόσο με τους πελάτες όσο και με τους συνεργάτες τους, αλλά και με τους  ίδιους τους εργαζόμενους.