Η πρώτη μπαταρία υδρογόνου για το σπίτι από τη Lavo

Η Lavo είναι η πρώτη μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας με υδρογόνο, η οποία έρχεται να δώσει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες σε ένα νοικοκυριό. Η Lavo κατασκευάζεται στην Αυστραλία και υπόσχεται καλύτερη απόδοση από την Tesla Powerwall 2.

H αποθήκευση ενέργειας είναι μία σημαντική παράμετρος για την αποδοτική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι οι ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή. Η μπαταρία της Lavo διαφοροποιείται από τις άλλες προτάσεις των κατασκευαστών με συστοιχίες Λιθίου, καθώς αποθηκεύει την ενέργεια σε κυψέλες υδρογόνου.

Η μπαταρία της Lavo έχει διαστάσεις 1,680 x 1,240 x 400 mm και ζυγίζει 324 κιλά. Έχει μία διάταξη η οποία επιτρέπει την αποθήκευση 40 κιλοβατώρων, που θεωρείται αρκετή για τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού για δύο ημέρες. Συνδέεται με Wi-Fi και μπορεί κανείς να τη χειριστεί με μία συνοδευτική εφαρμογή στο κινητό.

Η τιμή της στις ΗΠΑ φτάνει τα 26.900 δολάρια και θα είναι διαθέσιμη το 2022. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ανοίγει μία ενδιαφέρουσα αγορά για την οικιακή αποθήκευση ενέργειας.

ΠΗΓΗ: techblog.gr