Η Apple ετοιμάζει SoC με CPU 32 πυρήνων και GPU 128 πυρήνων

H Apple φαίνεται να μην επαναπαύεται στις επιδόσεις του M1 SoC και ετοιμάζει νέο chip με CPU 32 πυρήνων και GPU 128 πυρήνων. Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας Bloomberg η Apple μέσα στο 2021 θα γίνει ακόμα πιο επιθετική, στο σημείο μάλιστα που θα στοχεύει με τις επιδόσεις της τα high-end desktops.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα αναφέρει πως η Apple ετοιμάζει ένα νέο Mac Pro, το οποίο θα έχει το μισό μέγεθος του τωρινού μοντέλου, όμως θα προσφέρει SoC με CPU 32 πυρήνων. Αυτό βέβαια θα ξεπεράσει το τωρινό μοντέλο και τον Intel Xeon επεξεργαστή των 28 πυρήνων, οπότε θα προσφέρει θεωρητικά ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Βέβαια, για να μπορέσει να προσελκύσει τους επαγγελματίες δε φτάνει μόνο η CPU. Η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με την πηγή, ετοιμάζει GPU με 64 και 128 πυρήνες, οι οποίες θα είναι ταχύτερες από τις AMD GPU που χρησιμοποιεί στα τωρινά Mac Pro. Επιπλέον, η Apple αυτή τη στιγμή δοκιμάζει GPU με 16 και 32 πυρήνες για τα επερχόμενα iMac και high-end MacBook Pro.

Βέβαια, για να τα δούμε όλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά. Σύμφωνα με τον tipster το νέο SoC της Apple με τις εν λόγω CPU και GPU θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2022, οπότε μπορεί να το δούμε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος. Πιστεύετε ότι η Apple θα ξεπεράσει τις επιδόσεις των high-end desktop;

πηγη: techblog.gr