Δίλλημα: Αγορά smartphone ή tablet; Έχουμε την απάντηση!

Ταλανίζεστε για το που αξίζει να επενδύσετε τα χρήματα σας;

TechnologiaOnline.gr | 11/11/20

Τα gadgets βρίσκονται πλέον για τα καλά στις ζωές μας. Δεν αποτελούν μονάχα συσκευές για διεσκάδαση, αλλά για πολύ κόσμο πλέον αποτελούν και μέρος της δουλειάς τους.

Ποιο κατάστημα πλέον δε διαθέτει τη δική του ιστοσελίδα; Ακόμα και τα πιο μικρά πλέον έχουν αντιληφθεί πως το digital marketing είναι το μέλλον.

Επομένως πέρα από το Netlix, το YouTube και το gaming, οι συσκευές smartphone και tablet είναι χρήσιμες και για την καθημερινότητα μας.

Μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού δυσκολεύεται να καταλήξει στο τι αξίζει να αγοράσει περισσότερο. Να επενδύσει τα χρήματα του σε ένα πολύ δυνατό smartphone, ή σε ένα δυνατό tablet.

Κάποιοι σίγουρα θα διερωτάστε ‘’γιατί όχι και στα δύο;’’. Σίγουρα, είναι και αυτό μία λύση, αλλά χρειάζεται όντως; Αν μιλάμε για δύο συσκευές με διαφορετικό λειτουργικό, τότε ναι.

Αν πρόκειται δηλαδή για ένα smartphone με λειτουργικό Android, και ένα tablet με λειτουργικό Windows, τότε προφανώς και αξίζει να διαθέσετε ένα δυνατό budget και για τα δύο.

Αν όμως μιλάμε για δύο Android συσκευές, τότε σίγουρα είναι κάπως αχρείαστο να επενδύσετε πολλά χρήματα και στα δύο.

Τι εννοούμε πολλά χρήματα;

Σίγουρα όχι την mid-range κατηγορία. Δεν είναι πως δε θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Αλίμονο. Άλλωστε προ ημερών αναλύαμε πως πλέον οι συσκευές μεσαίες κατηγορίας δεν απέχουν τόσο μα τόσο από τις ναυαρχίδες.

Αλλά στο παρόν άρθρο αναλύουμε ποια ναυαρχίδα αξίζει να πάρετε, ειδικά αν πρόκειται να αποτελέσει το smartphone ή το tablet σας μέρος της εργασίας σας.

Μιλώντας για smartphone ναυαρχίδας, μιλάμε για ένα ποσό ανώτερο των 600 ευρώ. Στη περίπτωση αυτή, θα πάτε σε mid-range tablet, δαπανώντας οριακά ένα ποσό κοντά στα 150 με 200 ευρώ.

Στη περίπτωση αυτή κερδίζετε μία πολύ δυνατή συσκευή κινητού. Πιο εύχρηστη σε ότι αφορά το να το ανοίγετε οπουδήποτε είστε. Αυτό είναι το ‘’αρνητικό’’ του tablet, ότι λόγω μεγέθους δύσκολο μεταφέρεται οπουδήποτε, όπως επίσης και το γεγονός ότι μοιάζει κάπως ‘’cringe’’ να το ανοίξετε σε μία καφετέρια ή ένα εστιατόριο.

Από την άλλη, προκύπτει ένα βασικό ερώτημα. Μία απαιτητική δουλεία, όπως για παράδειγμα το γράψιμο ενός κειμένου, ή το διάβασμα ενός άρθρου, σε ποια συσκευή θα γίνει καλύτερα; Προφανώς και στο tablet, λόγω μεγέθους της οθόνης, κάποιες απαιτητικές εργασίες γίνονται πιο άνετα.

Προηγουμένως, ο συνδυασμός ‘’ναυαρχίδα smartphone και mid-range tablet’’ βγήκε σε ένα παραδειγματικού χαρακτήρα κόστος κοντά στα 800 ευρώ.

Ο συνδυασμός ‘’ναυαρχίδα table’’ και ‘’mid-range’’ smartphone οριακά φτάνει τα 500 με 600 ευρώ.

Συμπερασματικά, τα κριτήρια του συνδυασμού που θα επιλέξετε πρέπει να προκύψουν έπειτα από σκέψη σχετικά με το τι σας χρειάζεται περισσότερο, και κατά πόσο απαιτητική θα είναι η δουλειά σας.

Όσο πιο απαιτητική, τόσο περισσότερο ανάγκη έχετε το tablet, το οποίο είναι ένας εν δυνάμει μικρός υπολογιστής.