Κατακόρυφη πτώση για τις retail πωλήσεις του FIFA 21

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σίγουρα μια ιδιαίτερη αγάπη για τη σειρά FIFA, αφού κάθε χρόνο το νέο ετήσιο κεφάλαιό της καταφέρνει το μεγαλύτερο retail ντεμπούτο της χρονιάς. Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, οι φυσικές πωλήσεις των FIFA τίτλων σημειώνουν καθοδική πορεία, με το FIFA 21 να συνεχίσει την κατακόρυφη πτώση.

Συγκεκριμένα, το φετινό ποδοσφαιρικό κεφάλαιο πούλησε τουλάχιστον 42% λιγότερα retail αντίτυπα από τον προκάτοχό του στην αντίστοιχη launch εβδομάδα του. Υπάρχουν μάλλον δύο λόγοι που συνέβη αυτό φέτος. Αρχικά, οι ψηφιακές πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ειδικά χάρη στο εξαιρετικά δημοφιλές Ultimate Team mode του παιχνιδιού. Από την άλλη, οι παίκτες ενδέχεται να περιμένουν την next-gen έκδοση του παιχνιδιού, κρατώντας τα χρήματά τους για τον επόμενο μήνα που θα κάνουν το ντεμπούτο τους τα Xbox Series XXbox Series S και PlayStation 5.

Παρά την μεγάλη αυτή πτώση, το FIFA 21 κατάφερε το μεγαλύτερο ντεμπούτο από κάθε άλλο παιχνίδι του 2020 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας τα The Last of Us: Part 2 και Animal Crossing: New Horizons. Το 62% των πωλήσεών του σημειώθηκε από την PS4 έκδοση, το 36% από την Xbox One έκδοση και το 2% από την Legacy Edition του Nintendo Switch.

Στη δεύτερη θέση των UK Charts βρίσκεται ένας ακόμη τίτλος της EA, το Star Wars: Squadrons, με το Crash Bandicoot 4: It's About Time να πέφτει από την κορυφή στην τρίτη θέση. Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου.

  1. FIFA 21
  2. Star Wars: Squadrons
  3. Crash Bandicoot 4: It's About Time
  4. Animal Crossing: New Horizons
  5. Super Mario 3D All-Stars
  6. Mario Kart 8: Deluxe
  7. Minecraft (Switch)
  8. Minecraft (Dungeons)
  9. Marvel's Avengers
  10. Ring Fit Adventure

ΠΗΓΗ : unboxholics.com