10 χρόνια Instagram: Το app που άλλαξε τον κόσμο

Instagram 2010 – 2020: Tο πιο επιδραστικό trend των social media κλείνει τα 10.

Αυτή είναι η ιστορία της εφαρμογής που αφηγείται τη ζωή μας σε εικόνες
Βρισκόμαστε στο 2010 και ένα νέο στοίχημα των social media, βασισμένο στην ανταλλαγή εικόνας μεταξύ χρηστών, φουσκώνει παλιρροϊκά, κοντεύοντας να εξελιχθεί σε δυναμικότερη μόδα της χρονιάς. Το όνομα αυτού, Instagram. Ένα πρωτότυπο application που σφύζει από τόλμη και ελευθεριότητα, αρχικά συμβατό αποκλειστικά με συσκευές της Apple, το οποίο κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, στα μέσα Οκτωβρίου, συγκεντρώνει εκατό χιλιάδες εγγραφές.

Ποντάροντας στις υψηλές φωτοληπτικές δυνατότητες των iPhone 4, αλλά και τον εν εξελίξει καλπασμό της κουλτούρας του διαδικτυακού «μοιράσματος», μέσα από μικρά και μεγάλα σάιτ, το Instagram πλασάρεται ως κοινωνικό δίκτυο ανάλογο του τουίτερ, μονάχα που λειτουργεί με εικόνες. Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν, περιέχει έντεκα φίλτρα ρετρό αποχρώσεων που εξωραΐζουν εικόνες τραβηγμένες από το τηλέφωνο, τις οποίες μπορείς με απλούστατο τρόπο να ανεβάσεις στο web, να τις μοιράσεις στους υπόλοιπους λογαριασμούς σου, στο facebook, το twitter, το tumblr ή το flickr, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει όλα τα συνήθη χαρακτηριστικά των social media. Μπορείς να κάνεις και να δεχθείς «likes», να σχολιάσεις, να σχολιαστείς, να «ακολουθήσεις», να ακολουθηθείς.

Με τις εγγραφές να αυξάνονται ανά λεπτό και τις φωτογραφίες να πολλαπλασιάζονται ανά δευτερόλεπτο, οι δημιουργοί της πλατφόρμας, Μάρτιν Κρίεγκερ και Κέβιν Σίστρομ, πλασάρονται ως δύο από τα πλέον υποσχόμενα ονόματα της Σίλικον Βάλεϊ. Στο σημείο εκείνο, το μόνο που εύχονται οι ίδιοι, είναι να διατηρήσουν τον σέρβερ τους στη ζωή. Διότι, ώρα με την ώρα, ο εξυπηρετητής του Instagram βαρυγκωμεί.

ΠΗΓΗ : athensvoice.gr