Η NASA θα αγοράσει σεληνιακό χώμα από οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία

Η NASA ανακοίνωσε πως θα πληρώσει ιδιωτικές εταιρίες για να αποκτήσει χώμα και πέτρες από την επιφάνεια της Σελήνης, ενώ είναι ανοιχτή σε συνεργασία και με εταιρίες εκτός ΗΠΑ.

Για να πληροί τις προδιαγραφές της NASA, η εταιρία θα πρέπει να συλλέξει μία μικρή ποσότητα σεληνιακού χώματος ή πετρωμάτων από οποιαδήποτε τοποθεσία της επιφάνειας της Σελήνης, ενώ θα πρέπει να παρέχει και φωτογραφίες ή video από τη συλλογή με δεδομένα τοποθεσίας. Τέλος, η κυριότητα των δειγμάτων θα πρέπει να μεταφερθεί στη NASA.

Η NASA θεωρεί πως αυτή η ενέργεια θα δημιουργήσει έντονο και ανοιχτό ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έτσι θα διαπιστώσει ποιες είναι οι καλύτερες μέθοδοι απόκτησης των δειγμάτων. Η συλλογή δειγμάτων και η μεταφορά τους θα είναι η απόδειξη της θεωρίας του διαστημικού εμπορίου στη Σελήνη, με καινοτόμες εταιρίες να βρίσκουν νέους τρόπους επένδυσης στη διαστημική εξερεύνηση και ανάπτυξη στη Σελήνη. Έτσι, η Σελήνη θα γίνει το “δοκιμαστικό πεδίο” κάθε διαστημικού συστήματος και επιχειρήσεων πριν να προχωρήσουμε στο βαθύτερο διάστημα στον Άρη.

ΠΗΓΗ : unboxholics.gr 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.