Αφαίρεσε τώρα το Facebook bloatware από τα OnePlus 8 και OnePlus Nord

Η OnePlus είχε την τρομερή ιδέα να ενσωματώσει στο Oxygen OS εφαρμογές που αφορούν το Facebook, και όχι μόνο. Τα συγκεκριμένα apps εντοπίστηκαν στα OnePlus 8, 8 Pro και OnePlus Nord.

Το Android Police βρήκε στα τρία αυτά smartphone επτά apps, τις τρεις εφαρμογές συστήματος Facebook App Installer, Facebook App Manager, και Facebook Services, και τα Facebook app, Facebook Messenger, Instagram, και Netflix. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αν αυτά τα apps είναι προεγκατεστημένα στο σύστημα θα βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση του smartphone κατά τη χρήση του Facebook και το HDR playback στο Netflix.

Ότι και να λέει οποιαδήποτε εταιρεία, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν προεγκατεστημένες εφαρμογές για να βγάζουν λεφτά, μέσω διαφόρων συνεργασιών. Τουλάχιστον, η OnePlus δεν φόρτωσε ακόμη τα τηλέφωνα της με διαφημίσεις.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθείς αυτές τις εφαρμογές. Τα απλά apps – Facebook app, Facebook Messenger, Instagram, και Netflix – μπορείς να τα καταργήσεις, όπως έκανες και με κάθε άλλη εφαρμογή. Όμως, τις εφαρμογές συστήματος Facebook App Installer, Facebook App Manager, και Facebook Services, μπορείς απλά να τις απενεργοποιήσεις. Για να κάνεις κάτι τέτοιο, απλά πας στις πληροφορίες τις εφαρμογής και διαλέγεις “Απενεργοποίηση”.

Το XDA Developers αναφέρει ότι μπορείς αν θες να καταργήσεις ακόμα και τις εφαρμογές  συστήματος, αλλά πρέπει να παρέμβεις στο τηλέφωνο μέσω ADB. Η ιστοσελίδα παρέχει έναν αναλυτικό οδηγό για το πώς να καθαρίσεις το smartphone σου από τα άχρηστα, ότι μάρκα και αν είναι. Τον οδηγό θα τον βρεις εδώ.

Όμως, για να καταργήσεις τα τρία bloatware από τα OnePlus 8, 8 Pro και OnePlus Nord πρέπει να τρέξεις τις παρακάτω εντολές.

adb shell
pm uninstall -k --user 0 com.facebook.appmanager
pm uninstall -k --user 0 com.facebook.services
pm uninstall -k --user 0 com.facebook.system

ΠΗΓΗ : techmaniacs.gr