Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της IBM

Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα β΄ τριμήνου που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός IBM, που ωστόσο εμφανίζονται μειωμένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,369 δισ. δολαρίων ή 1,52 δολαρίων ανά μετοχή, μειωμένα από τα 2,5 δισ. δολάρια ή 2,81 δολάρια ανά μετοχή του β΄ τριμήνου της προηγούμενης χρήσης. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,18 δολάρια από 3,17 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.

Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 18,12 δισ. δολάρια έναντι 19,16 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο της περσινής χρήσης.

Ωστόσο, η IBM κατάφερε να ξεπεράσει τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 2,09 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα ύψους 17,73 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της εταιρείας, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με άνοδο 1,01%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, καταγράφοντας κέρδη άνω του 6% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

ΠΗΓΗ : capital.gr