Υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας για τα ελληνικά νησιά, χάρη στην τεχνολογία και την τηλεϊατρική

Στο πλαίσιο του έργου 28 νέοι σταθμοί τηλεϊατρικής θα εγκατασταθούν σε 22 νησιά και θα διασυνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο.

Ζούμε σε μία εποχή που η τεχνολογία καταργεί τα στενά όρια του νοσοκομείου και των ιατρείων, συνδέοντας γιατρούς και ασθενείς σε πραγματικό χρόνο, για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας. Χάρη στην τεχνολογία, προσομοιώνεται ψηφιακά η φυσική παρουσία του γιατρού στον χώρο που βρίσκεται ο ασθενής, μηδενίζονται οι αποστάσεις και περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις και αεροδιακομιδές.

Η Ελλάδα έχει επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, προκειμένου να κατακτήσει  υψηλό επίπεδο ψηφιοποίησης στην υγεία, ανάλογο με αυτόν που παρουσιάζουν άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Δανία, η Εσθονία και η Φινλανδία, οι οποίες κάνουν ήδη πρωταθλητισμό στον τομέα αυτό.

Ανατρέποντας τις στατιστικές του παρελθόντος, κάνει ένα πραγματικό ψηφιακό αγώνα δρόμου προς όφελος των πολιτών, κυρίως αυτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, με δύσκολη πρόσβαση στο κεντρικό σύστημα υγείας, όπως είναι τα νησιά. Μια προσπάθεια η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, με την επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) σε ακόμη 22 νησιά του Βόρειου και του Νότιου Αιγαίου.

Μέσα από το νέο φιλόδοξο έργο, που ανέλαβαν ο Όμιλος ΟΤΕ και η Intracom Telecom, περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών θα αποκτήσουν ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ. Υπηρεσίες αντίστοιχες με των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, χωρίς να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας ή διαμονής τους, τις οποίες ήδη απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες 30 νησιών του Αιγαίου, που έχουν ήδη ενταχθεί στο δίκτυο τηλεϊατρικής.

ΠΗΓΗ : in.gr