Η Huawei παρουσιάζει το δικό της desktop με 100% Κινεζικό hardware και software

Μπορεί η Huawei να είναι ακόμα σε πόλεμο με την Αμερικανική κυβέρνηση, με το ban να κρατάει ακόμα ένα χρόνο και να εμποδίζει την εταιρεία από το να κάνει συναλλαγές με Αμερικανικές εταιρείες, ωστόσο φαίνεται πως δε τα παρατάει και μάλιστα ετοιμάζεται να γίνει εντελώς ανεξάρτητη.

Στην προσπάθεια της να δείξει πόσο ανεξάρτητη μπορεί όντως να γίνει, η Huawei παρουσίασε το δικό της desktop PC, του οποίου τα εξαρτήματα αποτελούνται μόνο από hardware Κινεζικών εταιρειών. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η εταιρεία χρησιμοποίησε τον δικό της ARM-based επεξεργαστή, Kunpeng 920, ο οποίος είναι οκταπύρηνος στα 2.6GHz και κατασκευασμένος με τη μέθοδο των 7nm.

Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 16GB μνήμης DDR4-2666 RAM της Kingston και Yeston RX550 κάρτα γραφικών. Η motherboard που χρησιμοποιεί το desktop είναι η D920S10 της Huawei, η οποία έχει 6 SATA III θύρες, δύο θύρες για δίσκους M.2, μία θύρα USB 2.0 και μία USB 3.0, Gigabit Ethernet και HDMI. Για αποθήκευση, το εν λόγω PC θα κυκλοφορήσει με 256GB SSD δίσκο. Ως λειτουργικό σύστημα, η Huawei κατασκεύασε το δικό της 64-bit OS, βασισμένο στο Linux.

Σύμφωνα με το βίντεο, το PC της Huawei αναμένεται να κοστίζει περίπου 1.000 Ευρώ. Αυτό που βλέπουμε προς το παρόν πρόκειται για prototype και όχι για το τελικό προϊόν, με τον YouTuber να κάνει λόγο για προβλήματα επιδόσεων, μη υποστήριξη 32-bit εφαρμογών και προβληματικό streaming σε ανάλυση 4K. Όπως και να έχει, η Huawei δείχνει είναι έτοιμη να αφήσει τα πάντα πίσω της και να γίνεται πραγματικά ανεξάρτητη.

ΠΗΓΗ : techblog.gr