ΦΗΜΗ: Η Microsoft θα αποκαλύψει το φθηνότερο ‘Xbox Series S’ τον Αύγουστο

Άλλαξαν τα πλάνα για τον Ιούνιο

Από το 2018 διαδίδεται πως η στρατηγική της Microsoft για τη νέα γενιά απαρτίζεται από όχι μια, αλλά δύο κονσόλες. Η εταιρία θόλωσε κάπως το τοπίο στην E3 2019, επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τα λόγια της, αναφερόμενη μόνο σε μια ισχυρή κονσόλα. Ωστόσο, λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Παρόλο που για την ώρα έχει ανακοινωθεί μόνο το Xbox Series X, η Microsoft αδυνατεί πλέον να κρύψει κάθε απόδειξη ύπαρξης του πιο προσιτού Xbox Series S  -όπως εικάζεται πως θα είναι η ονομασία του.

Αναλυτικότερα, πριν μερικές ημέρες, ο έμπιστος δημοσιογράφος του Verge, Tom Warren, έφερε στα φώτα της δημοσιότητας νέα στοιχεία. Όπως μπορείτε να δείτε και από τα tweets που ακολουθούν, η τελευταία έκδοση του development περιβάλλοντος για τις Xbox κονσόλες έχει πολλαπλές αναφορές στο Lockhart (κωδική ονομασία του Xbox Series S).

Σύμφωνα με το Eurogamer, αρχικά η Microsoft σχεδίαζε να παρουσιάσει τη δεύτερη επόμενης γενιάς κονσόλα της τον Ιούνιο. Το πλάνο ήθελε το Series S να είναι μια από τις αποκαλύψεις της συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιούσε η εταιρία στην E3. Όταν η έκθεση ακυρώθηκε, η ομάδα του Xbox αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε το Xbox 20/20, μια σειρά από μηνιαία events/ανακοινώσεις που θα αφορούσαν την επόμενη γενιά κονσολών. Τον Μάιο είδαμε μια σύντομη παρουσίαση που εστίασε σε μερικά third-party παιχνίδια, ωστόσο η Microsoft ανάλωσε τον Ιούνιο συνοψίζοντας όλα όσα γνωρίζαμε ήδη.

Τι συνέβη τελικά στο μεγάλο Xbox 20/20 ‘γεγονός’ του Ιουνίου; Όπως ενισχύει και το ρεπορτάζ του Jeff Grubb από το Venturebeat, η Microsoft είχε όντως πρόθεση να αποκαλύψει το Xbox Series S τον Ιούνιο. Τελικά η αναβολή του event του PS5 και οι διαδηλώσεις του Black Lives Matter κινήματος άλλαξαν για άλλη μια φορά το πλάνο. Πλέον, η ομάδα του Xbox σχεδιάζει να σηκώσει την αυλαία για την πιο προσιτή επόμενης γενιάς κονσόλα της τον Αύγουστο.

Αυτό που γνωρίζουμε επίσημα είναι πως η Microsoft έχει στα σκαριά ένα μεγάλο event για τα παιχνίδια των Xbox Game Studios τον Ιούλιο. Μπορεί ακόμη να μη γνωρίζουμε το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω event, αλλά για την ώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα εκεί.

Πηγή : ΑΠΟ ΘΕΜΗΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ / unboxholics.com