Και όμως το iPhone SE ήταν ένα πραγματικό mini flagship

Το αρχικό Apple iPhone SE, μπορεί να μην ήταν το μικρότερο iPhone που είχε δημιουργήσει ποτέ η Apple, ήταν όμως το μικρότερο στην πρόσφατη ιστορία της εταιρείας.

Η Apple ανακοίνωσε ότι όλα τα smartphones που τρέχουν iOS 13 θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν στο iOS 14 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει το SE, που έκανε το ντεμπούτο του με το iOS 9, αλλά όχι το παλαιότερο 5s στο οποίο βασίστηκε το design. Καθόλου άσχημα για ένα τηλέφωνο που έκανε το ντεμπούτο του πάνω από τέσσερα χρόνια.

Στη πραγματικότητα το design χρονολογείται πίσω στο 2010 και στο iPhone 4. Λίγα χρόνια μετά ήρθε το iPhone 5, το οποίο ανέβασε το μέγεθος της οθόνης από τις 3.5 ίντσες στις 4.0 ίντσες, αν και τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Έπειτα, είχαμε το iPhone 6 στο 2014, που αύξησε το βασικό μέγεθος οθόνης στις 4.7 ίντσες και εισήγαγε το Plus μοντέλο με 5.5 ιντσών οθόνη. Πολλοί, μετέβησαν στο iPhone 6 Plus, καθώς περίμεναν ολόκληρα χρόνια, μέχρι η Apple να τους προσφέρει μια συσκευή σε μέγεθος παρόμοια με τα Android flagships. Άλλοι, πάλι, μισούσαν την αλλαγή και ήθελαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ένα μικρότερο τηλέφωνο.

Και αυτός είναι ο λόγος, που το iPhone SE, αποτέλεσε έκπληξη, καθώς έκανε το ντεμπούτο του το 2016 και συνδύαζε στοιχεία από το 5s του 2013 και το 6s του 2015. Ήταν μάλιστα, αρκετά φθηνό, με την έκδοση των 16GB να αγγίζει τα 400 δολάρια περίπου. Επρόκειτο για μια εξαιρετική τιμή για ένα τηλέφωνο που είχε κάνει το ντεμπούτο του με Apple A9, το πιο γρήγορο chipset εκείνη την εποχή, είχε πρόσβαση σε ένα πλούσιο οικοσύστημα εφαρμογών και μια εξαιρετική κάμερα. Και το καλύτερο, το 2017, η εταιρεία διπλασίασε τον διαθέσιμο χώρο (32 και 128GB) και διατήρησε τις ίδιες τιμές.  Και ήταν και το τελευταίο iPhone που είχε 3.5 headphone jack. Το iPhone 7, το εγκατέλειψε για να κάνει χώρο για την Taptic Engine.

Φέτος, η Apple εισήγαγε έναν πραγματικό διάδοχο στο SE. Ωστόσο, το νέο μοντέλο βασιζόταν στο design του iPhone 6 και είχε και οθόνη 4.7 ιντσών. Και πάλι, κυκλοφόρησε στη τιμή των 400 δολαρίων και πάλι είχε τον πιο γρήγορο chipset αν και έμοιαζε σαν ένα smartphone κάπως πιο παλαιό από τον προκάτοχό του.  Το iPhone SE ήταν απλά ένα μικρό iPhone και τίποτα λιγότερο. Ήταν μια εξαιρετική συσκευή για την εποχή του, ένα μικρό θαύμα και πολλοί αρνούνται ακόμη και τώρα να το αφήσουν και να μεταβούν σε άλλη συσκευή.

Πηγή : techmaniacs.gr