Τέλος στην αναδημοσίευση παλιών ειδήσεων βάζει το Facebook, ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δει στο Facebook ένα post που αφορά κάποια είδηση, η οποία κατά τα φαινόμενα είναι επίκαιρη, αλλά στην ουσία ισχύει το αντίθετο.

Με απλά λόγια, κάποιος έκανε share ένα άρθρο που αφορά κάτι που έγινε πριν από αιώνες. Λοιπόν, το Facebook θέλει να βάλει τέρμα σε αυτό το χάσιμο χρόνου και γι’ αυτό θα προειδοποιεί τους χρήστες ότι αυτό που διαβάζουν ανήκει στο άλλες εποχές.

Από εδώ και πέρα, αν δοκιμάσεις να κάνεις share ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από 3+ μήνες, το Facebook θα εμφανίζει ένα παράθυρο που σε ενημερώνει για την παλαιότητα του. Στο παράθυρο έχει δύο επιλογές, να ακυρώσεις την κοινοποίηση με το “Go Back” ή να την πραγματοποιήσεις πατώντας “Continue”.

Ο λόγος που το Facebook δίνει την επιλογή της κοινοποίησης είναι γιατί πολύ απλά μπορεί ένα άρθρο να είναι παλιό, αλλά παίζει λόγω πρόσφατων γεγονότων να είναι και πάλι επίκαιρο. Επίσης, ίσως αφορά κάποιο αόριστο θέμα το οποίο θα είναι πάντα επίκαιρο, και τα λοιπά.

Anyway. Η κίνηση του Facebook είναι καλή και θα βοηθήσει στο να μην δημοσιεύονται ξανά και ξανά, τα ίδια και τα ίδια θέματα. Θα αποφευχθούν ίσως τα clickbait, από άρθρα που έχουν πολύ γενικούς τίτλους, οι οποίοι φαντάζουν πάντα επίκαιροι. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό.

Πηγή : techmaniacs.gr