Επιδότηση σε επιχειρήσεις για υπερ-ταχύτητες στο Internet!

Σε μια εποχή που η νέα ψηφιακή πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε από την πανδημία του Covid-19 και τα μέτρα αντιμετώπισής της, δημιουργεί νέα δεδομένα, έχει καταστεί πλέον ξεκάθαρο πως οι υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και απαραίτητο εργαλείο για την ενδυνάμωση τους, μέσα από την ψηφιακή ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. 

Η εμπειρία του lockdown οδήγησε τις επιχειρήσεις να αντιληφθούν ακόμη περισσότερο πόσο αναγκαία είναι τα ψηφιακά μέσα για την αδιάλειπτη λειτουργία τους και πόσο μπορεί να συνεισφέρει στην κερδοφορία τους η online παρουσία και το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop). Η ανάγκη των επιχειρήσεων να στραφούν  σε λύσεις τεχνολογίας με υψηλές απαιτήσεις σε διαδικτυακές υποδομές είναι πλέον επιτακτική, καθώς αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για την αποτελεσματική λειτουργία τους σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι επαγγελματίες πλέον αναζητούν ενίσχυση και λύσεις που θα επιφέρουν μείωση των εξόδων μέσω των δυνατοτήτων που τους δίνει  η τεχνολογία, αλλά και νέες λύσεις που θα τους βοηθήσουν να αυξήσουν τα έσοδα τους, μέσω ψηφιακών καναλιών πωλήσεων και όχι μόνο. 

Επιδότηση και σε επιχειρήσεις!

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις ώστε να μειώσουν τη σχετική δαπάνη απόκτησης υπερυψηλών ταχυτήτων στο Internet αποτελεί η ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ για σύνδεση FTTH, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα, τους δικαιούχους και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr

Με το voucher αυτό οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να αποκτήσουν υπερυψηλές ταχύτητες μέσω των προγραμμάτων COSMOTE Business Double Play Fiberspeed. 

Για τις επιχειρήσεις σε περιοχές που έχουν πρόσβαση σε FTTH, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack, με εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200 Mbps και δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον σε 1Gbps. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στο cosmote.gr και να διαπιστώσουν άμεσα εάν υπάρχει δυνατότητα για FTTH στην περιοχή τους.


Πώς ωφελούνται οι επιχειρήσεις

Γιατί, όμως, οι ανάγκες των επιχειρήσεων για υψηλές και πολύ υψηλές ταχύτητες έχουν γίνει ακόμη μεγαλύτερες; 

Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα στο περιβάλλον μιας επιχείρησης υπάρχουν συνήθως πολλές συσκευές -ανάλογα και με το πλήθος των εργαζομένων- που έχουν πρόσβαση στο Internet, εταιρικά e-mail ή άλλες εταιρικές εφαρμογές που απαιτούν καλύτερη και ταχύτερη πρόσβαση. Επιπλέον, με την ανάπτυξη των cloud εφαρμογών, οι επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει ένα μεγάλο μέρος των συστημάτων τους στο σύννεφο ή πρόκειται να μεταφέρουν σύντομα, καθιστώντας την σύνδεση στο Internet ακόμη πιο σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Σε πρακτικό επίπεδο, με υπερυψηλές ταχύτητες οι επιχειρήσεις μπορούν να κατεβάζουν και να ανεβάζουν αρχεία στο δευτερόλεπτο. Για παράδειγμα, μπορούν να κατεβάσουν 100 φωτογραφίες (0,3GB) σε περίπου 24’’ ή να κατεβάσουν ένα 2ωρο video (4,5GB) σε 6' με σύνδεση FTTH 100Mbps. Ακόμα, μπορούν να πραγματοποιούν video conference με τους συνεργάτες τους χωρίς χρονοκαθυστερήσεις. 

Ήδη σήμερα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις με πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα που φτάνει μέχρι την πρίζα, για εγγυημένες ταχύτητες Internet100 & 200Mbps, μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, ανέρχονται σε 180.000. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, προστέθηκαν 30.000 νέες γραμμές FTTH, μια αύξηση 20% σε σχέση με τα τέλη του 2019, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας. Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει πρώτος σε πληθυσμιακή κάλυψη, έχοντας εγκαταστήσει πάνω από το 75% των συνολικών γραμμών FTTH της χώρας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Βάσει του τετραετούς επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί, ύψους €2 δισ., στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι το FTTH να γίνει διαθέσιμο σε περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2020. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια

Πηγή : capital.gr