iOS 13 τρέχει το 92% των iPhone που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Καθώς η Apple ετοιμάζεται για την παρουσίαση το iOS 14, ενημέρωσε τα στατιστικά όσον αφορά τις εκδόσεις του λειτουργικού που τρέχουν τα iPhone και τα iPad. Μεταξύ άλλων, μετά την ενημέρωση των στοιχείων, μπορούμε να δούμε τι ποσοστό των iPhone τρέχουν iOS 13 και τι μερίδιο των iPad έχει εγκατεστημένο το iPadOS.

Πόσα iPhone τρέχουν iOS 13;

Ο πρώτος πίνακας που δημοσίευσε η Apple αφορά αποκλειστικά τα iPhone. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino, το 92% των smartphones που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια τρέχει το iOS 13. Επίσης, το 7% των iPhone που βγήκαν στην αγορά την ίδια περίοδο έχει εγκατεστημένο το iOS 12, και το 2% τρέχει παλαιότερη έκδοση.

Έπειτα, η Apple παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία για όλα τα iPhone που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Το 81% των έξυπνων τηλεφώνων της εταιρείας τρέχουν iOS 13, το 13% έχει εγκατεστημένο το iOS 12, και το 6% τρέχει παλαιότερη έκδοση.

Πόσα iPad τρέχουν iOS 12;

Η εταιρεία αναφέρει και τα αντίστοιχα νούμερα για τα iPad. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια, το 93% των tablets που κυκλοφόρησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια τρέχει το iPadOS. Επίσης, το 5% των iPad που βγήκαν στην αγορά την ίδια περίοδο έχει εγκατεστημένο το iOS 12, και το 1% τρέχει παλαιότερη έκδοση.

Έπειτα, η Apple παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία για όλα τα iPad που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Το 73% των tablets της εταιρείας τρέχουν iPadOS, το 16% έχει εγκατεστημένο το iOS 12, και το 11% τρέχει παλαιότερη έκδοση.

Πηγή : techblog.gr