Apple: Στα δικαστήρια για τα loot boxes που έχουν τα παιχνίδια στο App Store

Τα loot boxes είναι η μάστιγα των παιχνιδιών αφού οι εταιρείες ενσωματώνουν στα παιχνίδια τους ολοένα και περισσότερους “μηχανισμούς έκπληξης” με σκοπό αυτά να αποφέρουν χρηματικές απολαβές στους developers.

Τις περισσότερες φορές οι developers δέχονται επίθεση για αυτήν την τακτική ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple κατηγορείται για τα loot boxes των παιχνιδιών που υπάρχουν στο App Store.

Σύμφωνα με την αγωγή, τα loot boxes που υπάρχουν σε ορισμένα παιχνίδια στο App Store καταπατούν τους νόμους της Καλιφόρνιας και πιο συγκεκριμένα, παρόλο που οι developers αποκαλύπτουν τις πιθανότητες νίκης δεν προειδοποιούν για την ύπαρξη των loot boxes στα παιχνίδια. Επιπλέον, το App Store επιτρέπει στους developers να θέσουν μόνοι τους την ηλικία στην οποία απευθύνεται το παιχνίδι με αποτέλεσμα μία εφαρμογή που θεωρείται φιλική προς τα παιδιά να περιλαμβάνει στοιχεία τζόγου.

Η αγωγή που κατατέθηκε από την Rebecca Taylor, καθώς το παιδί της φέρεται ότι έπεσε θύμα αυτής της τακτικής, αναφέρεται σε πολλά παιχνίδια όπως είναι το Mario Kart Tour, FIFA Soocer, Roblox και Brawl Starts.

Πηγή : techblog.gr