Lenovo: Βάζει Linux σε όλα τα μοντέλα υπολογιστών της

Η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών σε όλον τον κόσμο

Η Lenovo βάζει Linux σε όλα τα μοντέλα υπολογιστών της - Προσφέρει το Red Hat Enterprise Linux καθώς και το Ubuntu LTS σε όλη τη γκάμα των workstation.
Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά η Lenovo, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το Red Hat Enterprise Linux καθώς και το Ubuntu LTS σε όλη τη γκάμα των workstation προσωπικών υπολογιστών της με πλήρη πιστοποίηση και υποστήριξη.

Η Lenovo είναι η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών (workstation και laptops) σε όλον τον κόσμο. Το μερίδιο της στις παγκόσμιες πωλήσεις PCs τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά πάνω από 20%, μπροστά από την Dell, την HP αλλά και την Apple.

Σύμφωνα με την Gartner, η κινέζικη εταιρεία είχε μερίδιο σχεδόν 25% σε πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο 2019, με 17.500 τεμάχια (συμπεριλαμβάνονται και φορητοί υπολογιστές). Και πως να μην είναι η κορυφαία σε πωλήσεις, άλλωστε; Η πολυεθνική Lenovo, με έδρα το Πεκίνο, αγόρασε το 2005 όλο το business κομμάτι προσωπικών υπολογιστών της IBM, ενώ το 2015 αγόρασε και τους Intel-based servers της «Γαλάζιας Κυρίας» (και την ίδια χρονιά πήρε και την Motorola από την Google και λίγο αργότερα τα laptops της Fujitsu).

Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για μια τεράστια εταιρεία που ανάμεσα σε άλλα κατασκευάζει και εμπορεύεται μάρκες-θρύλους όπως τα ThinkPad και ThinkStation, δηλαδή υπολογιστές που φημίζονται για την ποιότητα και την αντοχή  τους στον χρόνο.

Πηγή: athensvoice.gr