Ψυχολόγος εξηγεί γιατί το 5G “επηρεάζει” τη σωματική υγεία

Κάθε φορά, μα κάθε φορά, που κυκλοφορεί μία νέα τεχνολογία ξεκινούν οι θεωρίες για το πως επηρεάζει την υγεία και δημιουργεί διάφορα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Φυσικά, το 5G δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρόλο που έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει σχέση με τον κορωνοϊό, πολλοί επιμένουν στις θεωρίες τους και μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχουν διάφορα συμπτώματα; Ε λοιπόν η λύση κρύβεται στη ψυχολογία και το θέμα ξεκαθαρίζει ένας ψυχολόγος. Όχι, τι άλλο περίμενες;

Πρόσφατα, ο καθηγητής Omer Van den Bergh, που συμμετείχε στη μελέτη “Idiopathic Environmental Intolerance: A Comprehensive Model”, λέει ότι τα άτομα που παρουσιάζουν “σύγχρονες ανησυχίες για την υγεία” μπορεί να φτάσουν στο σημείο να αποδίδουν τα πραγματικά συμπτώματα σε “περιβαλλοντικές αιτίες”, παρά το γεγονός ότι δεν τους έχει διαγνωστεί κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αυτή η συμπεριφορά είναι κάποιας μορφής πάθηση που ονομάζεται “ιδιοπαθής περιβαλλοντική δυσανεξία”. Στην ουσία, όσοι “πάσχουν” από αυτό βιώνουν πάντα συμπτώματα που δεν έχουν σαφή αιτία και συνήθως τα συνδέουν με “συγκεκριμένες περιβαλλοντικές ενδείξεις”.

Γι’ αυτό η έλλειψη επιστημονικών στοιχείων που να αποδεικνύουν πως το 5G προκαλεί δεν προβλήματα υγείας, δεν βοηθά καθόλου όσους πιστεύουν σε κάτι τέτοιο. Επίσης, δεν θα τους κάνει καμία διαφορά να τους πει οποιοσδήποτε ότι όλα είναι στο μυαλό τους.

Τα ίδια ακριβώς άτομα είναι αυτά που πιστεύουν πως ένα απλό USB στικάκι τους βοηθάει να προστατευτούν από το 5G και ό,τι μπορεί να “προκαλεί”. Βέβαια, σε όλο αυτό υπάρχει και η αρνητική πλευρά, γιατί αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν πραγματικά συμπτώματα ασθενειών και να τα αγνοούν επειδή πιστεύουν πως τα προκαλεί το περιβάλλον, το 5G, και οποιαδήποτε αντίστοιχη αιτία.

Πηγή : techmaniacs.gr