Νέο post Trump - To Twitter το περιορίζει, το Facebook το αφήνει ως έχει

Λάδι στη φωτιά των τελευταίων ημερών ρίχνει ένα νέο post του Donald Trump, με το Twitter να αποφασίζει να το περιορίσει και το Facebook να το αφήνει ως έχει. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd από λευκό αστυνομικό με τα πλάνα να κάνουν το γύρο του κόσμου, ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις και ταραχές στη Minnesota των ΗΠΑ. Με post του και στα δύο social media, ο Donald Trump δήλωσε:

''Αυτοί οι ΑΛΗΤΕΣ ατιμάζουν τη μνήμη του George Floyd και δε θα το αφήσω να περάσει έτσι. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Tim Walz και του είπα πως ο Στρατός είναι μαζί του. Θα αναλάβουμε τον έλεγχο στην παραμικρή δυσκολία, αλλά όταν ξεκινούν οι λεηλασίες ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!''

Το Twitter λοιπόν, δεν κατέβασε το tweet, αλλά αποφάσισε να το περιορίσει ζητώντας την επιβεβαίωση του χρήστη για να το διαβάσει. Φυσικά ο περιορισμός σημαίνει και μείωση του αριθμού χρηστών στους οποίους θα φτάσει το tweet, ενώ οι χρήστες ενώ μπορούν να κάνουν retweet απαντώντας στο tweet, δεν μπορούν να το κάνουν απευθείας retweet, δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτό ή να του κάνουν like. Ο λόγος πίσω από την απόφαση του Twitter είναι πως το tweet αυτό παραβιάζει τους όρους της πλατφόρμας περί “εκθειασμού της βίας”.

Την ίδια στιγμή, το Facebook αντέδρασε πολύ διαφορετικά στο tweet του Προέδρου, αφήνοντάς το ανέπαφο. Ο Zuckerberg θεωρεί τις δηλώσεις ως προειδοποίηση πως το κράτος θα λάβει μέτρα και πως οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαντήσει με βία, ενώ δήλωσε για το θέμα:

''Ξέρω πως πολλοί αναστατώθηκαν που αφήσαμε τα posts του Προέδρου πάνω, αλλά η θέση μας είναι πως πρέπει να υποστηρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις, εκτός κι αν αποτελούν άμεσο κίνδυνο όπως ξεκαθαρίζεται στις πολιτικές μας.''

Ο Donald Trump αντέδρασε στον περιορισμό του tweet του αναρτώντας “REVOKE 230!”, μία αναφορά στο διάταγμα που υπέγραψε που θέλει να άρει την προστασία των social media τα οποία υπό το διάταγμα αυτό δε θεωρούνται υπεύθυνα για το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες τους και δε θεωρούνται εκδότες. Τόνισε επίσης πως “οι λεηλασίες οδηγούν σε πυροβολισμούς” και “αυτό είναι γεγονός όχι δήλωση”, αποκαλώντας όσους έχουν πρόβλημα με αυτό “haters”.

Πηγή : unboxholics.com