iOS 13.5: Διαθέσιμη η τελική έκδοση με αναγνώρηση μάσκας προσώπου

Ακολουθώντας έναν ασυνήθιστο κύκλο beta που ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου και συνεχίστηκε μέχρι και τα τέλη Απριλίου, η Apple κυκλοφορεί σήμερα την τελική δημόσια έκδοση του iOS 13.5, με λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για την εποχή του COVID-19. Η εταιρεία επίσης φέρνει μια συλλογή από διορθώσεις σφαλμάτων σε μεγάλο βαθμό στα λειτουργικά συστήματα iPadOSmacOS και tvOS.

Εκτός από αυτήν την επίλυση σφαλμάτων, το iOS 13.5 περιλαμβάνει το API που στοχεύει στην καταπολέμηση του COVID-19. Με αυτό το API θα είναι δυνατή η ανάπτυξη εφαρμογών που προειδοποιούν τους χρήστες εάν βρίσκονται κοντά σε άλλο άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι μιλάμε για ένα απλό API και όχι για μια εγγενή εφαρμογή που θα συμπεριληφθεί μόλις ενημερωθεί η συσκευή. Apple και Google έχουν προσφέρει τα εργαλεία και τώρα είναι η σειρά των υγειονομικών αρχών να αναπτύξουν εφαρμογές που έχουν αυτόν τον σκοπό περιορισμού και πρόληψης.

Επίσης επιτρέπει στο Face ID να αναγνωρίσει μια μάσκα προσώπου και να επιτρέψει γρήγορα την εισαγωγή κωδικού πρόσβασης ως εναλλακτική λύση. Αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού τους τελευταίους μήνες η μάσκα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και για αρκετούς χρήστες είναι δύσκολο να ξεκλειδώσουν το iPhone τους οσο την φορούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple διευκόλυνε το ξεκλείδωμα σε αυτές τις περιπτώσεις, έτσι ώστε να εμφανίζεται η δυνατότητα εισαγωγής του κωδικού ξεκλειδώματος.

Μια ακόμα προσθήκη στο iOS 13.5 είναι τα νέα watchfaces Pride που περιλαμβάνονται στο watchOS 6.2.5 για Apple Watches. Η Apple κυκλοφόρησε επίσης το tvOS 13.4.5 για Apple TV με επιδιορθώσεις σφαλμάτων και το macOS 10.15.5 για υπολογιστές Mac αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα. Όλες οι νέες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος θα είναι διαθέσιμες μέσω των μηχανισμών ενημέρωσης λογισμικού των αντίστοιχων συσκευών. Πιο αναλυτικα οι αλλαγές που φέρνει το iOS 13.5:

Αναγνώριση προσώπου:

  • Απλοποιημένη διαδικασία ξεκλειδώματος για συσκευές με Face ID όταν φοράτε μάσκα προσώπου.
  • Το πεδίο κωδικού πρόσβασης εμφανίζεται αυτόματα μετά την ολίσθηση από το κάτω μέρος της οθόνης κλειδώματος όταν φοράτε μάσκα προσώπου.
  • Λειτουργεί επίσης όταν γίνεται έλεγχος ταυτότητας με App Store, Apple Books, Apple Pay, iTunes και άλλες εφαρμογές που υποστηρίζουν είσοδο Face ID.

Facetime:

  • Επιλογή ελέγχου αυτόματης προβολής στις ομαδικές κλήσεις FaceTime, ώστε τα πλακίδια βίντεο να μην αλλάζουν μέγεθος όταν μιλάει ένας συμμετέχων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

  • Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο οποίο οι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν μαύρη οθόνη κατά την προσπάθεια αναπαραγωγής βίντεο από ορισμένους ιστότοπους.

Πηγή : techblog.gr