Τεχνολογία 2020: Οι τεχνολογικές εξελίξεις που θα κάνουν τη διαφορά

Είναι βέβαιο πως βρισκόμαστε σε μια εποχή τεχνολογικών θαυμάτων, με τις εταιρείες και τους επιστήμονες να φτάνουν στόχους που μέχρι πριν λίγα χρόνια φαίνονταν αδύνατοι. Ας δούμε μαζί τις τεχνολογικές εξελίξεις που πιστεύουμε ότι θα κάνουν την διαφορά στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων το 2020.

Με ποια κριτήρια επιλέξαμε τις τεχνολογίες που θα σας παρουσιάσουμε; Αποφεύγοντας τα φανταχτερά gadgets και τις ανούσιες ευρεσιτεχνίες. Αντ ‘αυτού στοχεύσαμε στις τεχνολογίες που θα αλλάξουν πραγματικά τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Απαραβίαστο διαδίκτυο

Μέσα στο 2020, ολλανδοί ερευνητές θα ολοκληρώσουν ένα κβαντικό διαδίκτυο μεταξύ Delft και Χάγης.

Ένα διαδίκτυο βασισμένο στην κβαντική φυσική σύντομα θα είναι σε θέση να επιτρέψει την ασφαλέστερη δυνατή επικοινωνία. Μια ομάδα με επικεφαλής τη Stephanie Wehner, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft, χτίζει ένα δίκτυο που συνδέει τέσσερις πόλεις στην Ολλανδία εξ ολοκλήρου με κβαντική τεχνολογία. Τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω αυτού του δικτύου θα είναι εντελώς απαραβίαστα.

Προσωποκεντρική ιατρική

Τα νέα φάρμακα σχεδιάζονται για τη θεραπεία μοναδικών γενετικών μεταλλάξεων.

Ας εξετάσουμε μια απελπιστική περίπτωση: ένα παιδί με μια θανατηφόρα ασθένεια τόσο εξαιρετικά σπάνια που όχι μόνο δεν υπάρχει καμία θεραπεία, αλλά ούτε καν κάποιος να την μελετήσει.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει, χάρη στα νέα φάρμακα που μπορούν να προσαρμοστούν στα γονίδια ενός ατόμου. Εάν μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια προκαλείται από ένα συγκεκριμένο λάθος στο DNA, τα σύγχρονα φάρμακα θα είναι σε θέση να εντοπίσουν το λάθος και να το διορθώσουν.

Ψηφιακό χρήμα

Η άνοδος του ψηφιακού νομίσματος έχει τεράστιες συνέπειες για την οικονομική ιδιωτικότητα.

Τον περασμένο Ιούνιο το Facebook αποκάλυψε ένα “παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα” που ονομάζεται Libra. Η ιδέα προκάλεσε αντιδράσεις και το Libra δεν μπόρεσε ποτέ να ξεκινήσει την κυκλοφορία του, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που είχε αρχικά προβλεφθεί. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Facebook, ένας υπάλληλος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ανέφερε πως ο οργανισμός του θα επιταχύνει την ανάπτυξη του δικού του ψηφιακού νομίσματος. Τώρα η Κίνα είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη μεγάλη οικονομία που θα λανσάρει μια ψηφιακή έκδοση των χρημάτων της, με την οποία προτίθεται να αντικαταστήσει τα χαρτονομίσματα της.

Αντιγηραντικά φάρμακα

Φάρμακα που προσπαθούν να θεραπεύσουν ασθένειες στοχεύοντας στην φυσική διαδικασία γήρανσης του σώματος βρίσκονται πλέον στο κοντινό μέλλον.

Πηγή : secnews.gr