PlayStation 4: Μειώνεται η ταχύτητα του download λόγω του κορονοϊού

Η Sony ακολουθώντας τα βήματα των YouTubeNetflixFacebook και άλλων υπηρεσιών streaming και αποφάσισε να μειώσει την ταχύτητα με την οποία κατεβαίνουν τα παιχνίδια στο PlayStation 4 με σκοπό την αποφυγή προβλημάτων στα δίκτυα τα οποία έχουν μεγάλη κίνηση λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η Sony προειδοποίησε τους εκατομμύρια χρήστες των PS4 ότι θα υπάρχει μία μείωση στην ταχύτητα με την οποία κατεβαίνουν τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Με αυτήν την κίνηση η Sony εντάσσεται στην μάχη κατά της υπερφόρτωσης των δικτύων.

Ο πρόεδρος και CEO της Sony, Jim Ryan δήλωσε:

''Τα βιντεοπαιχνίδια επιτρέπουν στους παίχτες από όλο τον κόσμο να συνδεθούν με τους φίλους και τις οικογένειες τους  για να απολαύσουν την απαραίτητη ψυχαγωγία αυτές τις αβέβαιες ώρες. Η Sony Interactive Entertainment συνεργάζεται με παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Ευρώπη για να διαχειριστεί το download και να βοηθήσει στη διατήρηση της πρόσβασης στο διαδίκτυο για ολόκληρη την κοινότητα.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σταθερότητας του διαδικτύου καθώς ένας άνευ προηγουμένου αριθμός ατόμων βρίσκεται στο σπίτι του και εξαρτάται από την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι παίχτες ενδέχεται να έχουν κάπως πιο αργές ή καθυστερημένες λήψεις παιχνιδιών αλλά θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν το gameplay. Εκτιμούμε την υποστήριξη και την κατανόηση από την κοινότητα, καθώς λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα σε μία προσπάθεια να διατηρήσουμε την πρόσβαση για όλους.''