Τεχνολογία: O κορονοϊός γκρεμίζει και το ηλεκτρονικό εμπόριο

Για τους περισσότερους ανθρώπους που θα κολλήσουν, ο κορονοϊός θα μοιάζει με τη γρίπη. Ωστόσο, για πολλούς τομείς της οικονομίας, ο αντίκτυπος της καραντίνας, το πάγωμα των ταξιδιών και οι ακυρώσεις παραγγελιών θα έχουν την αίσθηση ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι για αρκετούς αναλυτές η τρέχουσα πανδημία έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο «πείραμα» ανασχηματισμού του τρόπου ζωής και εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο όλοι υπολόγιζαν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα γνώριζε εκρηκτική ανάπτυξη. Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας η εκτίμηση αυτή απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ 307 επιχειρήσεων, ο κορονοϊός ασκεί σημαντικές πιέσεις στις εταιρείες του κλάδου, ό,τι δηλαδή ισχύει και για την υπόλοιπη αγορά.

Το 92% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι η δραστηριότητά τους επηρεάστηκε ήδη από την πανδημία, με το 74% να καταγράφει μειωμένες παραγγελίες, έναντι μόλις 15% να δηλώνει περισσότερες παραγγελίες πελατών.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που διαπιστώνουν οι επιχειρήσεις αφορούν καθυστερήσεις παράδοσης ή διακοπής προμηθειών (42%), καθυστερήσεις σε σχέση με τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών/courier (31%), καθώς και θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των εργαζομένων (27%).

Πηγή : liberal.gr 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.