YouTube: Θα ρίξει τη default ανάλυση στα 480p για όλο τον κόσμο

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι το YouTube ρίχνει τη default ανάλυση των videos της υπηρεσίας στα 480p (SD) με σκοπό να προστατεύσει τα ευρυζωνικά δίκτυα της Ευρώπης από την υπερφόρτωση λόγω του εγκλεισμού εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η κατάσταση, ωστόσο, με τον κορωνοϊό δεν πλήττει μόνο την Ευρώπη και ήδη κυκλοφορεί η είδηση θα εφαρμοστεί το μέτρο της SD ανάλυσης σε όλο τον κόσμο για τον επόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο Bloomberg αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του ότι το YouTube θα γυρίσει τη default ανάλυση στα 480p για όλο τον κόσμο μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι χρήστες θα μπορούν φυσικά να επιλέξουν χειροκίνητα υψηλότερη ανάλυση στα videos που παρακολουθούν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τη Google, παρά μόνο η παρακάτω δήλωση:

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις κυβερνήσεις και τους παρόχους τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο με σκοπό να μειώσουμε το φορτίο των δικτύων σε αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση.

Δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Google και ίσως ακολουθήσουν και οι άλλοι “παίκτες” (π.χ. Netflix, Apple, Amazon, Facebook) την ίδια πολιτική.

Πηγή : techgear.gr