Τα Galaxy S20 είναι τα πρώτα τηλέφωνα με USB πιστοποίηση ταχείας φόρτισης

Τα Galaxy S20 είναι τα πρώτα τηλέφωνα με USB πιστοποίηση ταχείας φόρτισης

Η νέα σειρά Galaxy S20 της Samsung είναι τα πρώτα smartphones που παίρνουν πιστοποίηση ταχείας φόρτισης USB από το USB Implementers Forum, τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της USB τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, τα Galaxy S20 πήραν πιστοποίηση για υποστήριξη Programmable Power Supply (PPS) και USB Power Delivery (USB PD) 3.0.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει για τους χρήστες πως τα συγκεκριμένα τηλέφωνα θα φορτίζουν όπως πρέπει με φορτιστές τρίτων εταιριών που φέρουν τη σχετική πιστοποίηση.

Για να λειτουργήσει η ταχεία φόρτιση όπως προβλέπεται, απαιτείται μία συγκεκριμένη τάση και ένταση του ρεύματος, οπότε ο φορτιστής και το τηλέφωνο πρέπει να “επικοινωνούν”. Αν δεν υπάρχει αυτή η επικοινωνία, η φόρτιση γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς, ασφαλείς για το τηλέφωνο. Με αυτήν την πιστοποίηση, χρησιμοποιώντας συμβατούς φορτιστές, τα Galaxy S20 και S20 Plus θα μπορούν να φορτίζουν με 25W και το Ultra με 45W.

Για παράδειγμα, το Galaxy Note 10 Plus (το οποίο υποστηρίζει USB PD 3.0 και PPS αλλά δεν έλαβε ποτέ πιστοποίηση), μπορεί να φορτίσει με 45W μόνο όταν ένας φορτιστής προσφέρει 10V και 4.5A. Ωστόσο, το USB PD υποστηρίζει μόνο 5V, 9V, 15V και 20V. Επειδή τα 15V και 20V είναι παραπάνω από όσο μπορεί να χειριστεί το τηλέφωνο, οι περισσότεροι φορτιστές θα προσφέρουν 9V στα 3A για 27W φόρτισης. Χρησιμοποιώντας PPS, τηλέφωνο και φορτιστής επικοινωνούν προσφέροντας 10V κι αν ο φορτιστής μπορεί να παρέχει 4.5A, τότε το τηλέφωνο θα φορτίζει με 45W.

Προς το παρόν φορτιστές τρίτων εταιριών που να είναι πιστοποιημένοι για αυτές τις τεχνολογίες είναι σπάνιοι, καθώς όμως τα τηλέφωνα που τις υποστηρίζουν γίνονται ολοένα και περισσότερα, σίγουρα δε θα αργήσουμε να δούμε στην αγορά περισσότερες επιλογές.

ΠΗΓΗ : unboxholics.gr