Samsung A20e | Πόσο αξίζει μία συσκευή με μόλις 130 ευρώ;

Το TechnologiaOnline.gr αναλύει κατά πόσο αξίζει η αγορά το ‘’μικρού’’ Samsung

TechnologiaOnline.gr | 26/02/20 - 13.27

Οι περισσότεροι όταν έχουμε στο μυαλό μας μία εταιρία σαν την Samsung, φέρνουμε στην επιφάνεια της σκέψης μας συσκευές ακριβές.

Πράγματι η κορεάτικη εταιρία έχει καταφέρει και έχει χτίσει ένα ισχυρό brand-name, με αποτέλεσμα πολλοί να την κατακρίνουν για το υψηλό κόστος των συσκευών της.

Η σειρά A χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως περιλαμβάνει συσκευές οι οποίες, ναι μεν διαθέτουν χαρακτηριστικά υψηλών επιδόσεων, αλλά από την άλλη έχουν ένα κόστος όχι τόσο υψηλό όσο οι ναυαρχίδες τις εταιρίες.

Σε αυτή τη κατηγορία συμπεριλαμβάνεται το A20e, ένα μέτριο smartphone, το οποίο απευθύνεται στον εξαιρετικά μη απαιτητικό χρήστη. Σε εκείνον δηλαδή που αναζητά μία συσκευή για να κάνει απλά τα στοιχειώδη. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε κοστίζει και μόλις 130 ευρώ.

Πάμε να εμβαθύνουμε περισσότερο στα χαρακτηριστικά του.

Ξεκινώντας από τις επιδόσεις του επεξεργαστή και της μνήμη RAM, θα έλεγε κάποιος πως το A20e έχει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις. Οκταπύρηνος επεξεργαστής, με ταχύτητα 1,6 GHz και μνήμη RAM ύψους 3GB. Δεν είναι χαρακτηριστικά για κάποιον που επιδιώκει να τοποθετήσει βαριές εφαρμογές, ειδικά παιχνίδια, αλλά αν έχετε τέτοιους στόχους για τη συσκευή σας, τότε τα 130 ευρώ δεν αρκούν.

Σε ότι αφορά την οθόνη, πράγματι η Samsung κατέβασε πολύ χαμηλά το πήχη. Η οθόνη έχεις μέγεθος 5,8 ίντσες. Η ανάλυση είναι ιδιαιτέρως χαμηλή (1500 χ 700), ενώ η ποιότητα της οθόνης είναι αρκετά μέτρια, καθώς η Samsung τοποθέτησε TFT LCD, αφήνοντας στην άκρη την Super Amoled.

Σχετικά με τις κάμερες, η συσκευή διαθέτει μία διπλή κάμερα στο πίσω μέρος συσκευής, ύψους 13 και 5 MP ενώ η σέλφι κάμερα έχει ύψος 8 ΜΡ.

Εκεί που οι περισσότεροι κατηγορούν την Samsung, είναι για το ύψος της μπαταρίας, η οποία αριθμεί 3000 mAh, με την εταιρία να απαντά πως αυτό οφείλεται στις ‘’χαμηλές καύσεις’’ της συσκευής, καθώς άλλη ποσότητα μπαταρίας καταναλώνει μία οθόνη Super Amodel, και άλλη μία απλή.

Σε γενικές γραμμές τα 130 ευρώ είναι ένα αρκετά καλό ποσό για μία τέτοια συσκευή. Καλύπτει πλήρως τον χρήστη που ως στόχο θα έχει ένα στοιχειώδες σερφάρισμα και μία χρήση social media.

Σίγουρα σε εταιρίες όπως η Xiaomi θα βρείτε κι άλλες συσκευές με ελαφρώς καλύτερα specs στα χρήματα αυτά, αλλά στην Samsung μέρος της τιμής είναι και το brand-name της εταιρίας.