TikTok: Σε ισχύ νέες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η λειτουργία Family Safety Mode επιτρέπει στους γονείς να διαχειρίζονται τη δραστηριότητα του παιδιού τους και το χρόνο που αφιερώνει στην πλατφόρμα κοινοποίησης σύντομων βίντεο.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok εγκαινίασε πριν λίγες μέρες νέες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου για την επίβλεψη των παιδιών που το χρησιμοποιούν με στόχο την εξασφάλιση της ασφάλειάς τους κατά τη χρήση της εφαρμογής. 

Η εφαρμογή κοινοποίησης σύντομων βίντεο παρουσίασε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Family Safety Mode, η οποία επιτρέπει στους γονείς να διαχειρίζονται τη δραστηριότητα του παιδιού τους και το χρόνο που αφιερώνει στην πλατφόρμα. Αυτή τη στιγμή διατίθεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Με το νέο χαρακτηριστικό, οι γονείς μπορούν να καθορίζουν χρονικά όρια για το παιδί τους κάθε μέρα, με διαστήματα που περιλαμβάνουν 40 λεπτά, 60 λεπτά και 90 λεπτά. Οι γονείς μπορούν επίσης να περιορίσουν ή να απενεργοποιήσουν τα άμεσα μηνύματα και να μπλοκάρουν συγκεκριμένο περιεχόμενο που ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Το TikTok κυριαρχείται από νεαρούς χρήστες, περίπου το 60% των μηνιαίων χρηστών της αμερικανικής εφαρμογής είναι ηλικίας 16 έως 24 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας marketing influencer Mediakix. Στην εφαρμογή, οι χρήστες συνήθως μοιράζονται κλιπ των 15 δευτερολέπτων από τους εαυτούς τους, χορεύουν, συγχρονίζουν τα χείλη τους με τον ήχο, κάνουν αστεία σκετς ή συμμετέχουν σε προκλήσεις που εμφανίζονται στην πλατφόρμα.

Δεν είναι σαφές πόσο καλά λειτουργεί ο περιορισμένος τρόπος λειτουργίας του TikTok, καθώς το TikTok δεν εξηγεί ξεκάθαρα τη διαδικασία προβολής που χρησιμοποιεί. Για μια εφαρμογή αυτής της κλίμακας, πιθανότατα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους χρήστες που επισημαίνουν ακατάλληλα βίντεο. Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν, λοιπόν, ότι ο περιορισμένος τρόπος λειτουργίας δεν πρόκειται να αποτελέσει από μόνος τους ένας ασφαλές τρόπος ελέγχου της εμπειρίας των χρηστών.

Πηγή: news247.gr