Η Google συστήνει να μην περνάμε πλαγίως τις εφαρμογές της στις συσκευές της Huawei

Αρκετούς μήνες μετά την εφαρμογή της εντολής της κυβέρνησης των ΗΠΑ για μπλοκάρισμα της Huawei από τις αμερικανικές τεχνολογίες, η Google αποφάσισε να διευκρινήσει για ποιον λόγο δεν πρέπει οι χρήστες να εγκαθιστούν με πλάγιο τρόπο τις εφαρμογές - υπηρεσίες της στις συσκευές της κινεζικής εταιρείας που δεν τις έχουν λάβει διά της επίσημης οδού (βλ. Huawei Mate 30).

Ακολουθεί η επίσημη τοποθέτηση του κ. Tristan Ostrowski, Legal Director (Android & Play).

Από τις 16 Μαΐου 2019, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέταξε τη Huawei στη “μαύρη λίστα” της. Αυτή η κυβερνητική απόφαση απαγορεύει σε οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της Google, από το να συνεργάζεται με τη Huawei.
Αυτό σημαίνει ότι η Google δεν μπορεί να συνεργάζεται με τη Huawei επάνω σε νέα μοντέλα ή να παρέχει τις εφαρμογές τις (π.χ. Gmail, Maps, YouTube, Play Store κλπ.) για προεγκατάσταση ή download σε νέες συσκευές.
Ο στόχος μας είναι να προστατεύουμε τους χρήστες των υπηρεσιών της Google σε εκατομμύρια συσκευές Huawei σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό παρέχουμε ενημερώσεις ασφαλείας και updates στις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google σε συνεργασία με τη Huawei, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο μας επιτρέπεται. Για να είμαστε ξεκάθαροι: η νομοθεσία των ΗΠΑ τη δεδομένη στιγμή μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε με τη Huawei μόνο σε μοντέλα συσκευών που κυκλοφόρησαν πριν τις 16 Μαΐου 2019.
Λαμβάνουμε συνεχώς ερωτήματα σχετικά με τα νέα smartphones της Huawei (για παράδειγμα μοντέλα που θα παρουσιαστούν σύντομα ή θα κυκλοφορήσουν τώρα στην παγκόσμια αγορά παρότι έχουν παρουσιαστεί μετά τις 16 Μαΐου 2019) για το αν θα περιλαμβάνουν εφαρμογές και υπηρεσίες της Gogle. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι.
Λόγω περιορισμών που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση, οι εφαρμογές και υπηρεσίες της Google δεν θα είναι προεγκατεστημένες ή διαθέσιμες για download σε νέες συσκευές της Huawei.
Για να προστατέψουμε τα δεδομένα των χρηστών και τη γενικότερη ασφάλεια του, τα Google Play Store, Google Play Protect και οι βασικές εφαρμογές της Google (Gmail, YouTube, Maps κλπ.) είναι διαθέσιμες μόνο σε συσκευές πιστοποιημένες από το Play Protect. Αυτή η πιστοποίηση δίνεται μετά από εκτενέστατους ελέγχους που διενεργεί η Google και μάλιστα το εργαλείο Google Play Protect εγκαθίσταται στις συσκευές όταν ακόμη βρίσκονται στο εργοστάσιο για να βεβαιωθεί ότι δεν είναι εκτεθειμένες σε κινδύνους. Αυτή είναι η πολιτική μας εδώ και χρόνια, και εφαρμόζεται για όλους τους συνεργάτες κατασκευαστές.
Εξαιτίας των περιορισμών που προαναφέρθηκαν, οι συσκευές της Huawei που κυκλοφόρησαν στην αγορά μετά τις 16 Μαΐου 2019 δεν έχουν περάσει από αυτή τη διαδικασία, ούτε έρχονται με προεγκατεστημένο το εργαλείο Play Protect. Ως εκ τούτου, θεωρούντα “μη πιστοποιημένες” και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν επίσημα τις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google.
Επιπλέον, όταν οι χρήστες επιλέγουν να περάσουν τις εφαρμογές Google με πλάγιες μεθόδους, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τα αρχεία των εφαρμογών να είναι “πειραγμένα” με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι και να μη λειτουργούν σωστά οι εφαρμογές μας.
ΠΗΓΗ : techgear.gr