Reuters: Έρχεται κινεζικό «αντίπαλον δέος» στο Google Play

Οι κινεζικές Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo και Vivo ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας όπου developers εκτός Κίνας θα μπορούν να ανεβάζουν εφαρμογές σε όλα τα app stores τους ταυτόχρονα, σε μια κίνηση που, σύμφωνα με αναλυτές, προορίζεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Google Play, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι τέσσερις εταιρείες βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» σε αυτό που είναι γνωστό ως Global Developer Service (GDSA). Η πλατφόρμα, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές ενημερωμένες για το θέμα, σκοπεύει να κάνει ευκολότερο για τους δημιουργούς παιχνιδιών, μουσικής, ταινιών και άλλων εφαρμογών να πωλούν τις εφαρμογές τους σε αγορές του εξωτερικού. Αρχικός σκοπός ήταν το λανσάρισμα τον Μάρτιο, σύμφωνα με πηγές, αν και δεν είναι γνωστό κατά πόσον τα σχέδια αυτά μπορεί να επηρεαστούν από το πρόσφατο ξέσπασμα του κοροναϊού. Σε πρώτη φάση η πλατφόρμα φαίνεται πως θα καλύπτει εννιά περιοχές, μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Ινδονησία και η Ρωσία.

Οι Oppo και Vivo ανήκουν και οι δύο στην κινεζική BBK Electronics. Όπως αναφέρει το Reuters, και οι τέσσερις εταιρείες αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλια.

Η Google, οι υπηρεσίες της οποίας είναι μπλοκαρισμένες στην Κίνα, έβγαλε περίπου 8,8 δισ. δολάρια παγκοσμίως από το Google Play το 2019, σύμφωνα με την Κέιτι Γουΐλιαμς, αναλύτρια της Sensor Tower.

Αναλυτές θεωρούν πως το GDSA ίσως να είναι σε θέση να προσελκύσει κάποιους developers παρέχοντας μεγαλύτερη προβολή από το ήδη πολύ συνωστισμένο Google Play- ενώ τα οικονομικά κίνητρα ίσως να είναι καλύτερα. «Διευκολύνοντας τους developers ως προς την πρόσβαση σε πολλαπλά app stores, οι Huawei, Oppo, Vivo και Xiaomi προσπαθούν να προσελκύσουν περισσότερους developers και, εν τέλει, περισσότερες εφαρμογές» είπε η Γουΐλιαμς.

Πηγή: naftemporiki.gr