Huawei | Δύο smartphones κάτω από 200 ευρώ, που αξίζουν της προσοχής σας!

Το TechnologiaOnline.gr έψαξε και βρήκε δύο –πρακτικά φθηνές- συσκευές smartphone που αξίζουν της προσοχής σας.

TechnologiaOnline.gr | 07/02/20 - 12.38

Η αγορά ενός καλού smartphone αποτελεί προτεραιότητα όλων μας. Πλέον τα κινητά τηλέφωνα δεν αποτελούν μία συσκευή που τη χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για μία κλήση, αλλά διαδραματίζουν το ρόλο ενός μικρού υπολογιστή στα χέρια μας.

Μπορεί όμως να μη θέλουν όλοι να ξοδέψουν μία ολόκληρη περιουσία, αγοράζοντας κάποια ναυαρχίδα που θα κοστίζει από 500 ευρώ και πάνω.

Η Huawei πιστή στην αφοσίωση της στην mid-range κατηγορία προσφέρει δύο αρκετά ενδιαφέρουσες συσκευές με κόστος κάτω από 200 ευρώ, που σίγουρα αξίζει να προσέξετε.

HUAWEI P30 LITE DUAL :

Αποτελεί μέρος της ‘’οικογένειας’’ P30 και αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα smartphones που θα βρείτε στην αγορά.

Σε επίπεδο επεξεργαστή διαθέτει 8πύρηνο, με ταχύτητα 2,2 GHz. Αρκετά καλή επίδοση για τη κατηγορία του. Αξιοπρεπέστατη και η μνήμη RAM που έχει ύψος 4GB.

H οθόνη του έχει μέγεθος 6,15 ίντσες. Η ποιότητα κατασκευής της οθόνης δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αφού η Huawei επέλεξε να τοποθετήσει IPS LCD. Όμως ‘’ισοφαρίζει’’ την κατάσταση μέσω της πολύ υψηλής ανάλυσης που έχει τοποθετήσει στην συσκευή ( 2300 χ 1080 pixels).

Όπως συνηθίζει η Huawei, δίνει μεγάλη βάση στις κάμερες. Το P30 Lite διαθέτει τριπλή πίσω κάμερα με ανάλυση 48+8+2 MP. Η selfie κάμερα έχει ανάλυση 24 MP.

Το κόστος της συσκευής είναι μόλις 185 ευρώ και για τα όσα προσφέρει είναι ξεκάθαρα ‘’value’’.

Η δεύτερη συσκευή που θα σας παρουσιάσουμε είναι το Huawei P Smart Z.

Η συγκεκριμένη συσκευή έχει την ιδιαιτερότητα πως η μπροστινή της κάμερα ‘’προεξέχει’’ στο πάνω μέρος της συσκευής, όταν ενεργοποιηθεί από τον χρήστη, με αποτέλεσμα να διαθέτετε μία συσκευή που είναι όλη οθόνη.

Σε ότι αφορά τον επεξεργαστή διαθέτει 8πύρηνο με ταχύτητα 2,2 GHz, ενώ η μνήμη RAM έχει ύψος 4GB. Ίδια χαρακτηριστικά δηλαδή με το P30 Lite.

Πολύ μεγαλύτερη οθόνη σε αυτή τη περίπτωση, αλλά με ίδια ανάλυση (2340 χ 1080) και ποιότητα κατασκευής με πριν (IPS LCD). Θα μπορούσε εδώ η Huawei να πετύχαινε κάτι ελαφρώς καλύτερο.

Το ύψος της ανάλυσης των καμερών δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Η βασική κάμερα είναι διπλή με ανάλυση 16+2 MP, ενώ η selfie φτάνει τα 16 MP.

Μπορεί η συσκευή να μην διαθέτει τα τρομερά specs, αλλά αν σκεφτείτε πως κοστίζει μόλις 160 ευρώ, τότε σίγουρα θα αλλάξετε γρήγορα άποψη.