Facebook: Βουτιά για τη μετοχή καθώς οι επενδυτές ήθελαν ακόμη καλύτερα μεγέθη στο τρίμηνο

Μεγάλες απώλειες άνω του 5% σημειώνει η μετοχή της Facebook στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου που ξεπέρασαν μεν τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά δεν ικανοποίησαν τις υψηλές προσδοκίες της Wall Street.

Το γιγάντιο κοινωνικό δίκτυο κατέγραψε κέρδη 7,35 δισ. δολαρίων ή 2,56 δολ. ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 2,53 δολ. ανά μετοχή.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν σε ποσοστό 25% στα 21,08 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 20,9 δισ. δολαρίων.

"Είχαμε ένα καλό τρίμηνο και ένα καλό τελείωμα στο έτος την ώρα που και η κοινότητά μας και η επιχείρησή μας εξακολουθούν να μεγαλώνουν", ανέφερε ο CEO, Mark Zuckerberg σε ανακοίνωσή του. "Παραμένουμε εστιασμένοι στην οικοδόμηση υπηρεσιών που θα βοηθούν τους ανθρώπους να μένουν συνδεδεμένοι με αυτούς για τους οποίους νοιάζονται". 

Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών, δείκτης-βαρόμετρο για την ανάπτυξη της Facebook παγκοσμίως, βελτιώθηκε κατά 8% στους 2,5 δισεκατομμύρια, έναντι εκτιμήσεων για 2,49 δισεκατομμύρια. Παρ'ολαυτά, η αύξηση των χρηστών στη Βόρεια Αμερική προκαλεί ανησυχία αφού η εταιρεία προσέλκυσε μόνο 1 εκατομμύριο νέους χρήστες σε ΗΠΑ και Καναδά αυτό το τρίμηνο. 

Τα οικονομικά αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ισχυρή ανθεκτικότητα της Facebook παρά τη σειρά επίμαχων υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί. Μαζί με τις Apple, Amazon.com, Alphabet και Google η Facebook έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από τις αντιμονοπωλιακές αρχές.

Ακόμη κι έτσι, τα μεγέθη της δεν ήταν επαρκή για να ικανοποιήσουν την Wall Street. Οι αναλυτές επεσήμαναν τα κόστη και δαπάνες που έκαναν άλμα 34% στα 12,2 δισ. δολάρια, από 9,1 δισ. δολάρια έναν χρόνο πριν.

Πηγή: capital.gr