Samsung S10 Lite | Αξίζει τελικά η αγορά του; (review)

Το TechnologiaOnline.gr αναλύει το νέο μοντέλο της Samsung και το κατά πόσο αξίζει η αγορά του.

TechnologiaOnline.gr | 03/02/20 - 13.11

Προ εβδομάδων η Samsung μας αιφνιδίασε με την ανακοίνωση του S10 Lite. Ο λόγος είναι πως σχεδόν λίγο πριν ανακοινωθεί και παρουσιαστεί επίσημα το S20, η επόμενη γενιά δηλαδή της σειράς S, η Samsung αποφάσισε να προσθέσει άλλο ένα μοντέλο στη κατηγορία του S10.

Ο λόγος για το S10 Lite το οποίο ήδη προκαλέσει έναν ‘’διχασμό’’ στο κοινό της Samsung και όχι μόνο.

Αιτία της.. διαμάχης είναι το γεγονός πως η Samsung κυκλοφόρησε μία συσκευή η οποίο σε επίπεδο… ονομασίας, συστήνεται ως ένα πιο ‘’μικρό’’ σε μέγεθος και επιδόσεις S10+. Αυτό θα σήμαινε χαμηλότερες επιδόσεις και χαμηλότερο κόστος.

Μόνο που τελικά μόνο αυτό δε συμβαίνει.

Η Samsung έφερε ένα μοντέλο το οποίο από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ‘’αχρείαστο’’.

Ο λόγος είναι το γεγονός πως έχει επιδόσεις κοντινές με το S10+, και κόστος σε ορισμένες περιπτώσεις και μεγαλύτερο.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς σε επίπεδο επεξεργαστή, το S10 Lite διαθέτει 8πύρηνο με ταχύτητα 2,8 GHz. Η μόνη διαφορά με το S10+, είναι στο μοντέλο επεξεργαστή, καθώς το Lite διαθέτει Snapdragon και το S10+ διαθέτει Exynos.

Συγχρόνως αμφότερες οι δύο συσκευές διαθέτουν RAM ύψους 8GB.

Κοιτάζοντας την οθόνη, το Lite διαθέτει μεγαλύτερη από το S10+. Κυκλοφορεί με οθόνη 6,7 ιντσών, τη στιγμή που το S10+ διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών. Πρόβλημα χαρακτηρίζεται η ανάλυση του Lite, καθώς φτάνει τα 2400 χ 1080 pixels, τη στιγμή που το S10+ με μικρότερη οθόνη, έχει ανάλυση 3040 x 1440 pixels. Διαφορά υπάρχει και στην ποιότητα κατασκευής της οθόνης καθώς το μεν Lite έχει οθόνη Super Amoled, ενώ το S10+ διαθέτει Dynamic Amodel Infinity – O.

Εκεί που όντως το Lite δείχνει να έχει κάποιο προβάδισμα είναι στις κάμερες. Στην βασική τριπλή κάμερα, η Samsung έχει τοποθετήσει 48 MP ανάλυση, τη στιγμή που το S10+ διαθέτει 12 MP ανάλυση.

Καλύτερη και η selfie κάμερα καθώς το Lite διαθέτει ανάλυση ύψους 32MP, ενώ το S10+ 10MP.

Από τη πρώτη κιόλας ημέρα ανακοίνωσης της συσκευής οι συζητήσεις είναι πολλές. Κυρίως όλες περιστρέφονται γύρω από το κατά πόσο αξίζει να πάει κάποιος να δώσει σχεδόν 650 ευρώ για το Lite, όταν το S10+ πλέον βρίσκεται σε ανάλογη ή ίσως και πιο χαμηλή τιμή από αυτήν.

Όλα αυτά, ελάχιστο διάστημα πριν κυκλοφορήσει και επισήμως το S20.