Samsung Tab S6 | Ίσως το πιο απαραίτητο gadget για τη δουλειά σας

Το TechnologiaOnline.gr αναλύει τη ναυαρχίδα της Samsung στη κατηγορία των tablets.

TechnologiaOnline.gr | 28/01/20 - 14.33

Η Samsung μας έχει συνηθίσει ανά τα χρόνια σε συσκευές που τείνουν να πρωταγωνιστούν στην κατηγορία τους. Είτε μιλάμε για smartphones, είτε για tablets, είτε για smartwatches, είτε ακόμα και για τηλεοράσεις.

Γενικότερα αποτελεί μία εταιρία που τη διακρίνει η τάση να διαφέρει και να προσφέρει συσκευές που καλύπτουν κάθε φάσμα.

Φυσικά απευθύνεται και σε κάθε ‘’πορτοφόλι’’ παράγοντας συσκευές για κάθε… τσέπη. Έχει όμως συγχρόνως και την τάση να κυκλοφορεί και προιόντα που συμπεριλαμβάνονται στην πολύ premium κατηγορία.

Σε αυτό ακριβώς το group ανήκει το Tab S6, ίσως το πιο κομψό, γρήγορο και αποδοτικό tablet που μπορεί να βρεις εκεί έξω.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία συσκευή η οποία δύσκολα μπορεί να λείπει από έναν απαιτητικό χρήστη που αναζητά μία συσκευή που να του προσφέρει τόσα πολλά facilities.

Για αρχή, το Tab S6 διαθέτει μία οθόνη μεγέθους 10,5 ιντσών. Παρά το μεγάλο μέγεθος της οθόνης, διαθέτει compact στυλ μιας και τα bezels είναι σχεδόν ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα να διαθέτετε ένα tablet που είναι σχεδόν όλο οθόνη.

Η ποιότητα κατασκευής προφανώς και θα συνάδει με το στυλ που επιδιώκει η Samsung να προσδίδει στις συσκευές της, γι αυτό έχει προσθέσει μία εξαιρετική Super Amoled. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως αρκετοί χρήστες περίμεναν η Samsung να προσθέσει την περίφημη Infinity-U που έχει τοποθετηθεί στα smartphones S10 & Note10, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τέλος, η ανάλυση της οθόνης είναι πραγματικά εξαιρετική αφού αγγίζει τα 2500 χ 1600 pixels.

Εκεί που πράγματι το Tab S6 κρίνεται ως ασυναγώνιστο είναι στη ταχύτητα του και στον επεξεργαστή του. Είθισται οι εταιρίες στα tablet να μην τοποθετούν επεξεργαστές και RAM αντίστοιχου μεγέθους με τα smartphones. Ο λόγος αφορά το γεγονός πως τα tablet γενικότερα έχουν ένα λειτουργικό πολύ πιο ελαφρύ από τις αντίστοιχες smartphones συσκευές.

Κι όμως η Samsung αποφάσισε να μετατρέψει το Tab S6 σε έναν μικρό υπολογιστή, ‘’ντύνοντας’’ το με μία RAM ύψους 6GB, και προσθέτοντας έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή με ταχύτητα 2,84 GHz.

Ερωτηματικό αποτελεί το γιατί η Samsung επέλεξε να μην τοποθετήσει selfie καμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής, με το Tab S6 να διαθέτει μόνο μία βασική κάμερα ύψους 13MP. Αναλυτές έδωσαν την εξήγηση ότι αυτό θα μίκραινε την οθόνη την συσκευής.