Κουμπί πανικού στο Tinder για τα επικίνδυνα ραντεβού

Μπορεί το Tinder να είναι το πιο δημοφιλές dating app, όμως παρά την ευκολία που προσφέρει κρύβει κι αρκετούς κινδύνους λόγω των συνεχόμενων γνωριμιών μεταξύ αγνώστων.

Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει μερικά χαρακτηριστικά ασφαλείας για τις περιπτώσεις που ένα ραντεβού δεν πάει τόσο καλά.

Αρχικά, προσθέτει ένα "κουμπί πανικού", προκειμένου όποιος κινδυνεύει να ειδοποιεί αμέσως τις αρχές, ενώ θα μπορεί να ενημερώνει φίλους και συγγενείς που βρίσκεται. Μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ.

 

"Το Noonlight δρα ως ένας σιωπηλός σωματοφύλακας σε καταστάσεις που είστε μόνοι ή συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά. Τώρα, μέσω της ενσωμάτωσης στο Tinder, μπορεί να γίνει μία γρήγορη βοήθεια για τους χρήστες, βοηθώντας να αποθαρρυνθεί η κακή συμπεριφορά και να βοηθήσει τα μέλη μας να βρουν ταίρια με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι το πρώτο του είδους του μέτρο ασφαλείας για να βοηθηθούν οι χρήστες ακόμα κι όταν οι αλληλεπιδράσεις τους σταματήσουν στην εφαρμογή και μεταφερθούν στην πραγματική ζωή", δήλωσε η Brittany LeComte, συνιδρύτρια και CCO του Noonlight.

Επίσης, προς ενημέρωση των χρηστών, εισάγει το Safety Center, όπου θα μπορεί να ενημερώνει τους χρήστες για τέτοιου είδους χαρακτηριστικά, καθώς και να προσφέρει συμβουλές για πιο ασφαλή ραντεβού.

 

Τέλος, το Tinder προσθέτει την πιστοποίηση των χρηστών με το Photo Verification, για να είστε σίγουροι πως κάθε ταίρι είναι αυτό που λέει ότι είναι στη φωτογραφία. Μία σειρά selfies σε πραγματικό χρόνο συγκρίνονται με τις φωτογραφίες του υπάρχοντος προφίλ χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Τα πιστοποιημένα προφίλ θα διαθέτουν ένα μπλε σήμα δίπλα στο όνομά τους για να τα ξεχωρίζετε εύκολα από τα άλλα.

Πηγή: newsbeast.gr