Θα είναι το Samsung S20 Ultra το πιο ισχυρό smartphone της αγοράς;

Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για την επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung.

TechnologiaOnline.gr | 22/01/20 - 12.44

Συνηθίζεται τέτοια εποχή από τις κορυφαίες εταιρίες να ‘’λανσάρουν’’ τα νέα τους ισχυρά μοντέλα τα οποία και αναμένεται να κατακλείσουν την αγορά.

Η Samsung διαχρονικά διαθέτει δύο ναυαρχίδες: την σειρά S και την σειρά Note.

Πριν το το S10+, η σειρά S είχε γνωρίσει αρκετές δυσκολίες. Παρά το γεγονός ότι με το S6 η Samsung είχε όντως πατήσει στα μονοπάτια της διαφορετικότητας και της καινοτομίας, με τα τρία επόμενα ‘’τέκνα’’ της σειράς, στην ουσία απέδειξε έλλειψη διάθεσης για κάτι διαφορετικό. Ειδικά η περίπτωση του S8 και του S9 απέδειξε κατάφορα πως δεν υπήρχε επιθυμία για κάτι το διαφορετικό.

Αυτού του είδους το παράπονο ήρθε να ‘’διαλύσει’’ με το S10 το οποίο κατά κοινή ομολογία ήταν ένα smartphone που απέδειξε πως η Samsung επιτέλους ‘’αφουγκράστηκε’’ το κοινό της και τις επιθυμίες του.

Τι συμβαίνει τώρα με το επόμενο μοντέλο;

Σε πρώτο βαθμό, έχουμε αλλαγή, καθώς η Samsung δεν θα το ονομάσει S11, αλλά S20.

Η συσκευή σύμφωνα με πληροφορίες θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις:

- Το απλό S20

- Το S20+

- Το S20 Ultra

Σε επίπεδο οθόνης η πρώτη έκδοση θα έχει οθόνη 6.2 ιντσών, η δεύτερη έκδοση θα έχει οθόνη 6,7 ιντσών και η τρίτη έκδοση οθόνη 6,9 ιντσών. Κατασκευαστικά δε θα εντοπίσετε διαφορές, καθώς και οι τρεις είναι κατηγορίας Infinity-O Dynamic AMOLED

Επίσης καμία διαφορά μεταξύ τους σε ότι αφορά τον επεξεργαστή, μιας και οι τρεις συσκευές θα φορούν επεξεργαστή octa-core Qualcomm Snapdragon 865.

Εκεί που πραγματικά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις 3 συσκευές είναι στην μνήμη RAM. To S20 διαθέτει RAM ύψους 8GB, ενώ οι δύο ανώτερες συσκευές διαθέτουν RAM ύψους 12GB.

Διαφορές εντοπίζονται και στις κάμερες. Σε ότι αφορά την selfie, το S20 και το S20+ διαθέτει εμπρόσθια κάμερα ύψους 10MP, ενώ το S20 Ultra διαθέτει κάμερα ύψους 40MP.

Σε ότι αφορά τις πίσω κάμερες, η Samsung πήρε την απόφαση να ρίξει τεράστια βαρύτητα.

Το S20 και το S20+ θα διαθέτουν τριπλή κάμερα ύψους 64+12+12 MP. Όμως το S20 Ultra θα διαθέτει τετραπλή κάμερα ύψους 108+48+12 MP.