Samsung | Αυτά είναι τα 5 καλύτερα smartphone που έβγαλε μέσα στη 10ετία!

Ψάξαμε και βρήκαμε τις πέντε καλύτερες κινητές συσκευές της Samsung μέσα στην 10ετία 2010-2019!

TechnologiaOnline.gr | 26/12/19 - 11.50

Αποτελεί δίχως αμφιβολία τη πιο δημοφιλή εταιρία κινητής τηλεφωνίας μαζί με την Apple. Ανέκαθεν οι δύο αυτές εταιρίες προσφέρουν τις πιο premium λύσεις στο χώρο των smartphones επιδιώκοντας να καινοτομήσουν αλλά και να ξεχωρίσουν.

Η συντακτική ομάδα του TomorrowNews.gr έψαξε και βρήκε τις πέντε εκείνες συσκευές της Samsung που μέσα στην 10ετία ξεχώρισαν στο είδος τους!

Πάμε να τις δούμε:

5) Samsung A5 (2016)

Αποτελεί τη μοναδική συσκευή από τις πέντε που δε προέρχεται από τη σειρά ‘’S’’ ή ‘’Note’’. Ο λόγος προφανής, μιας και το 2016, η Samsung έβγαλε στην αγορά μία από τις πιο value συσκευές στη κατηγορία mid-range.

Εξαιρετικό σε επιδόσεις, μιας και άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και σήμερα, εμπλουτισμένο από μία οθόνη επιπέδου ‘’S’’, μιας και φορά ‘’Super Amoled’’, αλλά κυρίως με μία ποιότητα κατασκευής επιπέδου ναυαρχίδας.

Αν έπρεπε λοιπόν να διαλέγαμε το καλύτερο μικρομεσαίο κινητή της Samsung μέσα στην 10ετία, το A5 του 2016 κερδίζει με απίστευτη άνεση τη μάχη αυτή.

4) Samsung S3 (2012)

Ο λόγος που μπαίνει το S3 στη σχετική λίστα, είναι επειδή εγκαινιάζει μία εποχή. Το S3 αποτελεί ένα από τα πρώτα smartphones το οποίο έβαλε σε τάξη ορισμένα πράγματα.

Έφερε για πρώτη φορά τη μεγάλη οθόνη, μείωσε τα λεγόμενα ‘’bezels’’, και προσέφερε μία λύση πέρα ως πέρα premium.

Το S3 αποτέλεσε τη μακέτα πάνω στην οποία ξεκίνησε η Samsung να σχεδιάζει συσκευές, και κυρίως τις ναυαρχίδες της.

3) Note 10+ (2019)

Περάσαμε σιγά-σιγά στην τωρινή εποχή, αλλά δε μπορούσε από τη σχετική λίστα να λείπει το Note 10. Διότι η Samsung στη περίπτωση του μπόρεσε και δημιούργησε ίσως τη καλύτερη συσκευή σε επίπεδο επιδόσεων που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή εκεί έξω.

Η Samsung πήρε όλα τα μηνύματα που το αγοραστικό κοινό έστελνε, τα έβαλε σε μία τάξη, και έδωσε μία συσκευή που επί της ουσίας περισσότερο αποτελεί υπολογιστή.

Η συσκευή φορά 12 GB Ram, ένα νούμερο ‘’θεότρελο’’ για τα δεδομένα των υπολοίπων smartphones, ενώ συγχρόνως διαθέτει τη καλύτερη οθόνη που κυκλοφορεί σε κινητό, την περίφημο ‘’Dynamic Amoled’’.

Με τέτοια specs πως θα μπορούσε να έλειπε από τη λίστα;

2) Note 4 (2013)

Αποτελεί ένα από τα κινητά-ορόσημο για τη 10ετία που θα φύγει σε λίγες ημέρες, καθώς η Samsung έβγαλε στην αγορά μία κινητή συσκευή που ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει αν πρόκειται για smartphone ή tablet. Ειδικότερα την εποχή εκείνη που τα περισσότερα smartphones διέθεταν φυσιολογικό μέγεθος οθόνης, και όχι όπως σήμερα, το Note 4 αποτελούσε ένα μήνυμα από το μέλλον, είτε σε ότι αφορά το σχεδιασμό του, είτε σε ότι αφορά τις επιδόσεις του.

1) Samsung  S6 & S7 (2015/2016)

Τα βάζουμε στην ίδια θέση καθώς η διαφορές που τα χώριζαν δεν ήταν πολλές. Όπως και να έχει όμως, αν έπρεπε κάποιος να ψηφίσει τη πρώτη μεγάλη καινοτομία της Samsung μέσα στα χρόνια, τότε η σειρά S6 και η σειρά S7 κερδίζουν με χαρακτηριστική άνεση  τη σχετική μάχη.

Η Samsung την εποχή εκείνη ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα, καθώς έφερε στην αγορά δύο συσκευές οι οποίες αποτελούσαν προιόν διάθεσης για άμεση καινοτομία. Ουσιαστικά αποτέλεσαν μία πρώιμη σκέψη για κατάργηση των ‘’bezels’’ από την οθόνη, με την Samsung να προσφέρει εκείνη την εποχή τη περίφημη ‘’edge’’ οθόνη, που αποτελούσε όαση για την εποχή της.

Σήμερα έχουμε συνηθίσει στα κινητά που τείνουν να μετατρέπονται σε ‘’όλο οθόνη’’, αλλά εκείνο το διάστημα, κάθε προσπάθεια μείωσης των bezels έστω και ένα χιλιοστό, αποτελούσε φρικτή καινοτομία.