Samsung S10+ vs Huawei P30 Pro | Η απόλυτη σύγκριση δύο ναυαρχίδων!

Το TechnologiaOnline.gr ‘’ζυγίζει’’ τις επιδόσεις δύο κορυφαίων ναυαρχίδων της Samsung και της Huawei.

TechnologiaOnline.gr | 11/12/19 - 10.24

Οι γιορτές πλησιάζουν, τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, και τα δώρα που πρέπει να αγοράσουμε μπαίνουν σε άμεση προτεραιότητα. Είτε σκοπεύουμε να αγοράσουμε κάτι για μας, είτε σκοπεύουμε να αγοράσουμε κάτι για τους άλλους, πρέπει να πάμε διαβασμένοι και να γνωρίζουμε καλά κάθε λεπτομέρεια πριν της τελική μας αγορά.

Με βάση αυτή τη λογική, το TechnologiaOnline.gr τρυπώνει στις πιο βαθιές λεπτομέρειες της αγοράς ενός smartphone και αναλύει για εσάς δύο από τις κορυφαίες συσκευές κινητών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά: του Samsung S10+  και του Huawei P30 Pro.

Πάμε λοιπόν να συγκρίνουμε ανά κατηγορία τις δύο συσκευές:

Επεξεργαστής και RAM:

Αμφότερες οι δύο συσκευές στη κατηγορία αυτή αγγίζουν την τελειότητα. Προφανώς και τα δύο smartphone διαθέτουν 8πύρηνο επεξεργαστή (στο 2019 είμαστε), ενώ αμφότερα διαθέτουν RAM ύψους 8GB.

Εκεί που όντως υπάρχει μία μικρή διαφορά, είναι στο είδος επεξεργαστή που διαθέτουν, όπως επίσης και στη ταχύτητα του, μιας και ο επεξεργαστής του S10+ τρέχει με 2,7 GHz, ενώ του P30 Pro με 2.6 GHz.

Οθόνη:

Εδώ και το S10+ ‘’παίζει μπάλα’’ σχεδόν μόνο του. Όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία και τα κινητά τηλέφωνα, γνωρίζουν καλά πως η Samsung επενδύει πάρα πολλά στις κάμερες των κινητών της τηλεφώνων.

Δε θα μπορούσε επομένως να έκανε κάτι λιγότερο για την ναυαρχίδα της. Το S10+ διαθέτει οθόνη με ανάλυση 3040 χ 1440, ενώ η ποιότητα κατασκευής της είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή καθώς δεν φορά απλά τη γνωστή Super Amoled που αρέσκεται να χρησιμοποιεί η Samsung, αλλά την Dynamic Amoled Infinity-O.

Προφανώς και η οθόνη του P3O Pro είναι ιδιαιτέρως καλή (ανάλυση 2340 χ 1080 και ποιότητα κατασκευής OLED), αλλά η διάφορα ανάμεσα στις δύο είναι βασική. Ειδικότερα όταν συγκρίνουμε δύο ναυαρχίδες.

Κάμερες:

Εδώ ήρθε η ώρα το P3O Pro να κάνει στην άκρη το S10+. Το έχουμε γράψει και κατά το παρελθόν πως η Samsung επιμένει στις ναυαρχίδες της να χρησιμοποιεί κάμερες μικρής κατηγορίας. Ανέκαθεν πάντως έδινε την απάντηση ότι  ‘’καλύπτει’’ αυτό το κενό μέσω των πολύ καλών οθονών της.

Η πίσω κάμερα του P30 Pro είναι τετραπλή (40 +20 +8) με αποτέλεσμα να υπόσχεται ευκρίνεια δίχως προηγούμενο. Στην αντίστοιχη περίπτωση το S10+ διαθέτει τριπλή πίσω κάμερα (12+12+16).

Σε ότι αφορά την selfie κάμερα, πάλι το P30 Pro πατάει ‘’γκάζι’’ κάμερα ύψους 32 MP, ενώ το S10+ διαθέτει selfie κάμερα ύψους 10 MP.