Νέα τεχνολογία φόρτισης smartphone, στο 80% σε 1 μόλις λεπτό!

Είστε ικανοποιημένοι με το χρόνο που χρειάζεστε για να φορτίσετε το τηλέφωνό σας;

Θα θέλατε το μελλοντικό σας smartphone να φορτίζεται ακόμα πιο γρήγορα; Προς το παρόν, η Xiaomi έχει παρουσιάσει μία από τις ταχύτερες τεχνολογίες φόρτισης. Η ταχεία φόρτιση των 100 W που έχει καταφέρει να αναπτύξει δείχνει αυτή τη στιγμή ότι έρχεται από άλλο πλανήτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κατασκευαστές smartphone δεν εργάζονται σκληρά για να ξεπεράσουν αυτήν την τεχνολογία. Είναι ευνόητο.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα κάποια τεχνολογία που να επιτρέπει στους κατασκευαστές να ενσωματώνουν περισσότερη ενέργεια στις υπάρχουσες χωρητικότητες που έχουν οι μπαταρίες. Έτσι, καθώς αυξάνονται οι δυνατότητες και η χρηστικότητα των τηλεφώνων με νέα εξαρτήματα, ενώ οι εφαρμογές απαιτούν όλο και περισσότερη ενέργεια, οι εταιρείες θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης ενέργειας. Φαίνεται ότι έχει ήδη αναπτυχθεί μια νέα τεχνολογία από πλευράς φόρτισης. Και αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, σύντομα θα εμφανιστεί στα τηλέφωνα του μέλλοντος.

Σύμφωνα με κινέζικα μέσα ενημέρωσης, στο Global Forum Alumni που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στις 1 Δεκεμβρίου, ο καθηγητής Huang Yunhui του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έκαναν. Από ότι φαίνεται έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία που μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες των smartphone στο 80%, μέσα σε 1 μόλις λεπτό. Προς το παρόν, αυτή η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο Huawei P30 και σε άλλα smartphones. Αν μη τι άλλο, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ότι τα 5G smartphones θα χρησιμοποιούν ευρέως μια τέτοια τεχνολογία φόρτισης στο μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα, η προαναφερθείσα τεχνολογία αντιστοιχεί στο project με ονομασία «Construction and Synergy Mechanism of High-Performance Composite Electrode Materials for Energy Storage» (Μηχανισμός Κατασκευής και Συνέργειας Υψηλών Επιδόσεων Υλικού Σύνθετου Υλικού για την αποθήκευση ενέργειας). Το project αυτό κέρδισε το δεύτερο βραβείο της Εθνικής Φυσικής Επιστήμης το 2016.

Πηγή: gizchina.com