To YouTube χαλαρώνει την πολιτική για την βία στα Video Games

"Το τεχνητό ή εξομοιωμένο περιεχόμενο βίας που υπάρχει στα video games θα αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς οι άλλες μορφές τεχνητού προσχεδιασμένου περιεχομένου."

Οι streamers του YouTube που ασχολούνται με τα video games, μπορούν πλέον να χαμογελάνε αφού το YouTube αλλάζει τους κανόνες γύρω από τη δημοσίευση περιεχομένου τεχνητής βίας.

Όπως αναφέρει το The Verge, μία νέα πολιτική του YouTube τέθηκε σε ισχύ τα τελευταία 24ωρα, η οποία ισχυρίζεται ότι "το τεχνητό ή εξομοιωμένο περιεχόμενο βίας που υπάρχει στα video games θα αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς οι άλλες μορφές τεχνητού προσχεδιασμένου περιεχομένου." Αυτό σημαίνει πως πολλά περισσότερα βίντεο θα λάβουν το πράσινο και δεν θα είναι για περιορισμένες ηλικίες. Οι περιορισμοί γύρω από την βία στα video games θα χαλαρώσουν, αλλά οι περιορισμοί στην ηλικία θα εξακολουθούν να ισχύουν "αν το παιχνίδι εστιάζει αποκλειστικά στην βία ή τις σκληρές εικόνες."Το YouTube τονίζει πως εξακολουθεί να διατηρεί έναν "ψηλό πήχη για την προστασία του κοινού από την πραγματική βία," αλλά η κίνηση αυτή κατατάσσει τα video games στην ίδια κατηγορία με άλλες μορφές ψυχαγωγίας όπως οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες, που υπάρχουν στην υπηρεσία.Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τους διαφημιζόμενους, αφού τα βίντεο που θεωρούνται υπερβολικά βίαια δεν θα μπορούν να αποφέρουν κέρδη (demonetized) ακόμα κι αν συμφωνούν με τους κανόνες του YouTube. Για τους streamers που βασίζονται στο εισόδημα των διαφημίσεων, αυτό είναι μεγάλο μείον. Όμως η CEO του YouTube, Susan Wojcicki, εργάζεται στο να επιλύσει το πρόβλημα, λέγοντας "Εργαζόμαστε στο να αναγνωρίζουμε τους διαφημιζόμενους που ενδιαφέρονται σε πιο έντονο περιεχόμενο, όπως κάποιον που να ενδιαφέρεται να προμοτάρει μία R-rated ταινία, για να μπορέσουμε να τους ταιριάξουμε με δημιουργούς που το περιεχόμενο τους ταιριάζει με τις διαφημίσεις τους... Στον πρώτο κιόλας μήνα, το πρόγραμμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε διαφημίσεις από βίντεο με κίτρινο εικονίδιο [demonetized περιεχόμενο]."Σύμφωνα με την Wojcicki, το gaming δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον των διαφημιζόμενων και συνήθως επιλέγουν "ευαίσθητα ζητήματα", κάτι που αποτελεί πρόκληση για την πλατφόρμα. Αν το YouTube μπορέσει να βρει τρόπο να φέρει τους διαφημιζόμενους στα gaming streams, ακόμα κι αν αυτά περιλαμβάνουν τακτικό περιεχόμενο "ψεύτικης" βίας, ίσως προσελκύσει ακόμα περισσότερους streamers στην πλατφόρμα.

Πηγή: gr.pcmag.com